Zdrava hrana je najukusnija hrana

Zdrava hrana je najukusnija hrana

Prvo odbacite predrasudu da je zdrava hrana neukusna.

 

Mislite li stvarno da je hrana ukusna samo ako pliva u masnoći ili  je preslana ili preslatka?
Kada dodamo začin, poboljšavamo ukus jela koje pripremamo. Međutim, zaboravili smo prave ukuse jer smo pretjerali sa vještačkim začinima.

 

 

Pokušajte da sedam dana hrani dodajete so i biljne začine. Postoji toliko lijepih i ukusnih biljnih začina koji oplemenjuju jelo. Na tržištu se danas mogu pronaći začini i iz stranih zemalja.
Za početak treba koristiti domaće biljne začine.

Pošto PUNO vremena provodimo na internetu, zašto da ne posvetimo pet minuta istraživanja o njihovoj upotrebi. U većim supermarketima se mogu kupiti saksije svježeg biljnog začina, sa naljepnicom gdje piše uz kakvu hranu se najbolje slaže.

Da bi uvidjeli da sve ovo ima smisla, pogledajte recepte stranih kuhinja, gde se koristi obilje biljnih začina.

Zdrava hrana = ukusna hrana

 

Nekad, kada nemam neko povrće za salatu u kući, samo isjeckam listove iz saksija sa biljem i napravim odličnu osvježavajuću salatu.

Pokušajte sedam dana da izbacite i šećer iz ishrane, a kasnije ćete uvidjeti da će vam i manje količine zadovoljavaju potrebu za slatkim.

 

Svi smo učili da kuhamo od naših mama (neki i od tata) a one od njihovih.

To ne znači da smo pogrešno naučili, samo smo zaboravili kako su kuhale naše bake, a tada se poštovalo kada će se koja hrana jesti.

 

 

Ima još jedna stvar koja čina naša jela zdravim a to je sam način pripreme namirnica. Svi znamo da se prženo i pohovano ne preporučuje u zdravoj ishrani. Za većinu povrća je dovoljno  10 do 15 minuta kuhanja u vodi, za neka i manje.

Koliko dugo vi kuhate povrće u nekom jelu? Pokušajte sledeći put da ne ubijete sve ono što je vrijedno u našim namirnicama.

 

 

Ne znam da li ste primijetili, ali ponekad najednostavija jela ispadnu najukusnija.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »