“Za korona virus ne postoji lijek, oni koji su izliječeni, izliječeni su samo zbog jednoga” – Banjalučki novinar Dragan Bursać prenio je poruku djevojke iz Podgorice koja živi u Kini, a koja se tiče koronavirusa…

“Za korona virus ne postoji lijek, oni koji su izliječeni, izliječeni su samo zbog jednoga” – Banjalučki novinar Dragan Bursać prenio je poruku djevojke iz Podgorice koja živi u Kini, a koja se tiče koronavirusa…

Podijeli

 

 

 

Za virus ne postoji lijek, niti vakcina. Pacijenti koji su do sada izliječeni, izliječeni su isključivo zahvaljujući svom imunom sistemu. Virus se ne liječi antibioticima, lijek ne postoji, ponavljam

“Borba protiv korona virusa! Znanje je moć! Ja vas molim da ovu puruku pažljivo pročitate i podijelite između sebe. Da je pošaljete dragim osobama. Da ne paničite i da postupate razumno, odgovorno prema sebi i drugim ljudima”, napisao je banjalučki novinar Dragan Bursać na svom Facebook profilu.

 

Slikovni rezultat za korona

 

 

On je prenio poruku djevojke iz Podgorice koja živi u Kini, u kojoj navodi trenutno stanje u ovoj zemlji pogođenoj korona virusom.

Njena poruka glasi:

“Neko ko nije proveo u Kini makar pola godine, i mjesec dana dok virus traje nema pojma kako stvari zapravo stoje. Šangaj je stabilan, nama ništa ne fali i ne žalim se, ali imam dužnost da podijelim znanje. Nadam se da vam neće trebati.

Važno je da stvari koje znamo o virusu (a njih nije mnogo) shvatimo ozbiljno. Za virus ne postoji lijek, niti vakcina. Pacijenti koji su do sada izliječeni, izliječeni su isključivo zahvaljujući svom imunom sistemu. Virus se ne liječi antibioticima, lijek ne postoji, ponavljam.

 

 

 

 

U bolnicama jedino mogu da vam pomognu oko ublažavanja problema: ako je virus napao respiratorni sistem dobijate kiseonik, ako je virus napao jetru idete na dijalizu. I to je to. Uzdate se da će vaš imuni sistem biti dovoljno jak i odraditi ostatak posla u vašu korist.

Kina ima nebrojene kapacitete za hitne slučajeve kao što je ovaj. Bolnice, doktori, med sestre, vojska, vatrogasci, ostale službe. Kao i nenormalno razvijenu medicinu, transport i fabrike. Osim toga, istrenirani su da reaguju u ovakvim situacijama.

 

 

 

U Crnoj Gori od ovoga nemamo gotovo ništa, bojim se ni testove za utvrđivanje virusa. Stoga moramo biti pametni. U Italiji je za par dana broj zaraženih naglo skočio, a Italija nam nije daleko. I dalje se odvijaju letovi na relaciji Pg-Milano, i to svakodnevno.

 

 

 

 

Budite svjesni da niste važni samo vi, nego i kome ćete prenijeti virus ako ga dobijete. Vi se možda izvučete, ali možda zarazite i nekog slabijeg od vas ko već boluje od nečega (bolesti srca, astma, i ostali). Ne budite sebični.

Perite ruke i češće nego što to inače radite. Ne dirajte lice i oči rukama. Koristite alkohol da isperete ruke. Naročito kad se vratite s mjesta gdje ima puno ljudi (pijaca, posao, teretana, prevoz, itd.)

Ukoliko dođe do povećanog broja zaraženih, nosite maske kad izlazite iz kuće. Nije pitanje mode i bLaMa, zapamtite: možete da zarazite vaše najbliže. Ne izlazite bez prijeke potrebe iz kuće.

 

Odložite putovanja u zemlje gdje ima dosta zaraženih, jednostavno nije vrijedno rizika. Jer, ako dođe, bojim se da mu nećemo moći puno toga.

Samo pametno i nesebično. Živjeli!”

https://www.fokus.ba

 

 18,718 total views,  2 views today

Podijeli

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »