VELIKI PROTESTI PORODICA OSOBA PREMINULIH NAKON VAKCINACIJE U JUŽNOJ KOREJI(VIDEO)

VELIKI PROTESTI PORODICA OSOBA PREMINULIH NAKON VAKCINACIJE U JUŽNOJ KOREJI(VIDEO)

JUŽNA KOREJA – Jedna od najvakcinisanijih nacija na svetu beleži sve veći otpor javnosti zbog vakcina protiv Covida-a 19, jer demonstranti u Južnoj Koreji traže odgovornost za smrti za koje tvrde da su nastale kao posledica vakcinacije.

Demonstranti su se okupili u Busanu u nedelju nakon što je sličan skup održan u Seulu za Božić. Ožalošćeni demonstranti držali su velike portrete preminulih članova porodice – poput onih koji se obično prikazuju na sahranama u Južnoj Koreji – i svedočili o tome kako su njihovi najmiliji umrli ubrzo nakon vakcinacije protiv Covid-19.

 

 

JUŽNA KOREJA: VELIKI PROTESTI ČLANOVA PORODICA OSOBA PREMINULIH NAKON VAKCINACIJE (VIDEO)

 

 

Desetine portreta izloženo je na subotnjim demonstracijama u vladinom kompleksu u Seulu. Demonstranti su pozvali vladu da identifikuje uzroke neželjenih reakcija i prizna da su za to krive vakcine.

Više od 1.000 Južnokorejaca umrlo je ubrzo nakon što su primili vakcinu Covid-19, ali je vlada potvrdila uzročnu vezu s vakcinama u samo nekoliko od tih slučajeva. U jednom od retkih slučajeva kada je priznata ozbiljna nuspojava, medicinska sestra je u avgustu prepoznata kao žrtva nuspojave i dodeljena joj je državna povlastica nakon što je doživela paralizu nakon što je primila AstraZeneca vakcinu protiv Covid-a 19.

Samo nedelju dana nakon uvođenja vakcina protiv Covid-19 krajem februara i početkom marta, južnokorejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti saopštila je da je sedam osoba umrlo, a 24 su prijavile ozbiljne nuspojave nakon što su primile vakcinu proizvođača AstraZeneca.

Vlada je navodno započela istragu u avgustu nakon što je tinejdžer bez zdravstvenih problema umro nakon inokulacije vakcinom Pfizer-BioNTech Covid-19.

Udruženje pod nazivom Veće za žrtve vakcine Covid-av19 održalo je skupove u nekoliko južnokorejskih gradova.

Demonstranti su u nedelju marširali od gradske skupštine u Busanu do Nacionalnog univerziteta obrazovanja u Busanu, izveštava Yonhap News.

Bezbednost vakcine mogla bi postati sporno pitanje na predsjedničkim izborima u Južnoj Koreji.

Opoziciona Partija moći naroda održala je prošle nedelje javnu raspravu o nuspojavama vakcine, pozivajući žrtve i članove njihovih porodica da daju predloge mera podrške koje bi predsednički kandidat Yoon Seok-yeol mogao da usvoji.

Kim Jong-in, predsednik još jedne stranke, optužio je administraciju predsednika Moon Jae-ina da je ravnodušan po pitanju štete koju donose vakcine.

Oko 83% Južnokorejaca je vakcinisano protiv Covid-19, što je najveća stopa među zemljama G20.

 

 

 

NULTATACKA

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »