Velika Britanija 19. marta 2020 zvanično izbacila koronavirus sa spiska visokorizičnih zaraznih bolesti!

Velika Britanija 19. marta 2020 zvanično izbacila koronavirus sa spiska visokorizičnih zaraznih bolesti!

Od 19. marta 2020, COVID-19 više se ne smatra da postoji kao visoko rizična zarazna bolest ( HCID ) u Velikoj Britaniji.

Sada kada se zna više o COVID-19, organi javnog zdravstva u Velikoj Britaniji pregledali su najsavremenije informacije o COVID-19 u odnosu na britanske HCID kriterijume.

 

Oni su utvrdili da se sada promenilo nekoliko karakteristika: posebno je dostupno više informacija o stopama smrtnosti (nizak ukupan broj), a sada postoji veća klinička svest i specifičan i osetljiv laboratorijski test, čija dostupnost i dalje raste.

Savetodavni komitet za opasne patogene (ACDP) takođe smatra da COVID-19 više ne treba klasifikovati kao HCID .

Ukratko rečeno, Britanija je zvanično objavila da koronavirus izbacuje sa spiska visoko rizičnih bolesti pošto je utvrđeno da je stopa smrtnosti od koronavirusa niska.

 

 

Image

 

Objavu na engleskom jeziku možete pogledati na ovom linku:

https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

Ono što je posebno nejasno je to da je ova britanska uredba direktan napad na farmaceutski lobi kao i na mnoge svetske centre moći.

Takođe je za sada nejasno kao će reagovati mnoge vlade kako evropskih vlada, tako i vlada širom sveta koje su uvele posebne ili vanredne mere za bolest koju su Britanci zvanično izbacili sa spiska visoko rizičnih i opasnih bolesti.

Takođe, neko bi trebalo da se pozabavi i onim medijima kao i pojedincima koji su širili strah prikazivanjem slika kovčega navodno umrlih i širenjem panike po svetu.

 

 

 

 

Ono što treba napomenuti istine radi je da su samo dve zemlje i to Kina i Srbija uvođenjem vanrednog stanja, smanjili paniku u stanovništvu, uveli red i smanjili broj obolelih.

Takođe treba otvoreno reći ma koliko to ne odgovara farmaceutskim centrima moći, korona virus nije visoko smrtonosna niti opasna bolest.

Svakako se treba pridržavati uvedenih mera, ali se mora znati da nema mesta panici, a to su Britanci prvi pokazali.

 

 

 

 

 

 

 

Webtribune.rs

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »