Većina žena radi ove greške s maskarom

Većina žena radi ove greške s maskarom

Ako prije nanošenja maskare ‘pumpate’ četkicu, odnosno izvlačite je i vraćate unutra, skraćujete joj vijek trajanja. Saznajte još neke trikove kako od maskare dobiti najbolje i izbjeći uobičajene greške…

 

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2016/06/maskara-trepavice-oko.jpg

 

Uz ovih pet jednostavnih, a zlata vrijednih savjeta, vaše će oči nakon nanošenja maskare izgledati bolje i glamuroznije, te ćete postići odličan krajnji rezultat. Svakako ih upamtite!

 

 

Savjet 1:
Ako vam se trepavice lijepe jedna za drugu prilikom nanošenja maskare, nanesite je cik-cak pokretima. Ovo bi definitivno trebalo riješiti problem.

 

 

Savjet 2:
Ako volite nanijeti dva sloja maskare, tada ne biste trebali čekati da se prvi sloj osuši jer će vam se trepavice slijepiti.

 

 

 

Savjet 3:
Za naizgled duže trepavice više maskare nanesite na korijen trepavica, ne na vrhove.

 

 

Savjet 4:
Podloga ili primer za trepavice znatno može pripomoći cjelokupnom izgledu očiju. Prvo nanesite primer, nakon kojeg će se maskara pravilnije rasporediti i duže ostati na trepavicama.

 

 

Savjet 5:
Ako primijetite da se maskara suši brže nego što bi trebala, to je vjerovatno zbog načina na koji koristite četkicu. Mnoge žene ‘pumpaju’ četkicu, odnosno izvlače je i vraćaju unutra, zbog čega zrak ulazi u samu tubu te se maskara brže suši.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »