VAKCINISANI ŠVEĐANI DOBILI SRČANE PROBLEME – ŠVEDSKA SUSPENDUJE MODERNA VAKCINU NA NEODREĐENO VRIJEME

VAKCINISANI ŠVEĐANI DOBILI SRČANE PROBLEME – ŠVEDSKA SUSPENDUJE MODERNA VAKCINU NA NEODREĐENO VRIJEME

Pojavljuje se nova zabrinutost zbog neželjenih efekata Moderna vakcine protiv koronavirusa.

Švedski zdravstveni zvaničnici sada su odlučili da se moratorijum na davanje vakcine Moderna svima mlađima od 31 godine produži na neodređeno vreme, objavio je britanski Dejli mejl. Pauza za davanje Moderna vakcine trebalo bi da se završi 1. decembra.

Finska, Island i Danska preduzele su slične korake. Norveška ohrabruje muškarce mlađe od 30 godina da ne prime injekciju Moderne, ali to ne propisuje.

 


 

Vakcina Moderna je mesecima pod lupom zbog podataka koji pokazuju da su mladići koji je primaju pod povećanim rizikom od miokarditisa, upale srčanog mišića, i perikarditisa, upale srčane maramice.

Dejli mejl je izvestio da je jedna američka studija koja još uvek nije recenzirana zaključila da „mladi muškarci mlađi od 20 godina imaju do šest puta veću verovatnoću da će razviti miokarditis nakon zaraze COVID-om od onih koji su vakcinisani”.


Odluka je doneta pošto američka Uprava za hranu i lekove stavlja na čekanje planove Moderne za vakcinaciju, namenjenu populaciji od 12 do 17 godina, zbog zabrinutosti zbog rizika od bolesti, piše The Wall Street Journal.

Iako je savezni panel Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u četvrtak odobrio bustere za vakcine Moderna i Johnson & Johson, bilo je nekih upozorenja, navodi CNBC.

Dr Tom Šimabukuro je rekao da postoji povećan rizik od miokarditisa i perikarditisa kod Moderna ili Pfizer vakcina, posebno nakon druge doze vakcine.

Prema Dejli Mejlu, podaci ukazuju da je rizik bio 13 puta veći za one koji su primili vakcinu Moderna nego za one koji su dobili vakcinu Pfizer.

Švedska agencija za javno zdravlje saopštila je da neobjavljeni podaci koji povezuju Moderna vakcinu sa ova dva stanja znače da postoji „povećan rizik od neželjenih efekata kao što su zapaljenje srčanog mišića ili perikarda“.

“Rizik od zaraze je vrlo mali”.

Ti podaci nisu javno objavljeni.

FDA je izrazila zabrinutost u vezi sa vakcinom Pfizer u svojoj izjavi gde joj daje puno odobrenje, rekavši da „podaci pokazuju povećane rizike, posebno u roku od sedam dana nakon druge doze“.

„Uočeni rizik je veći među muškarcima mlađim od 40 godina u poređenju sa ženama i starijim muškarcima. Uočeni rizik je najveći kod muškaraca starosti od 12 do 17 godina”, saopštila je FDA.

Agencija je napomenula da je „nekim pojedincima potrebna podrška intenzivne nege“ i da dugoročne informacije o rizicima još nisu dostupne.

Western Journal je objavio ovaj članak u interesu da rasvetli priče o vakcini protiv COVID-19 koje mediji establišmenta uglavnom ne prenose. U tom istom duhu, prema najnovijim statističkim podacima CDC-ovog sistema za prijavljivanje neželjenih efekata vakcina, prijavljeno je 7.439 smrtnih slučajeva među onima koji su primili vakcinu, ili 20 na svaki 1.000.000. Nasuprot tome, CDC je prijavio 652.480 smrtnih slučajeva od COVID-19, ili 16.101 na svaki 1.000.000. Osim toga, mora se napomenuti da VAERS izveštaje može podneti bilo ko i da ih CDC ne verifikuje. Prema tome, kako agencija napominje, „Izveštaji o neželjenim efektima VAERS-u nakon vakcinacije, uključujući smrt, ne moraju nužno značiti da je vakcina uzrokovala zdravstveni problem”. Odluka da li ćete primiti vakcinu protiv COVID-a je lična, ali je važno uzeti u obzir kontekst kada donosite tu odluku.


 

 

 

Nulta Tačka/ZeroHedge

 2,239 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »