UVODE OBAVEZNU TREĆU DOZU FAJZER VAKCINE I TO ZA SVE?!

UVODE OBAVEZNU TREĆU DOZU FAJZER VAKCINE I TO ZA SVE?!

Očekuje se da će Pfizer BioNTech u utorak zatražiti od saveznih regulatora SAD-a da prošire odobrenje za buster dozu protiv koronavirusa, kako bi uključili sve odrasle osobe, jer je trenutno na snazi preporuka da treću dozu primaju samo imunikompromitovani.

Smatra se da će Uprava za hranu i lekove(FDA) odobriti zahtev, možda pre Dana zahvalnosti. Savezna vlada namerava da proširi kategorije ljudi koji ispunjavaju uslove za dodatne doze vakcine otkako su prve dodatne(treće) dote vakcine protiv covid-a odobrene za hitnu upotrebu krajem septembra.

Savetodavni odbor spoljnih stručnjaka Uprave za hranu i lekove glasao je protiv sličnog zahteva kompanije Fajzer sredinom septembra. Umesto toga, komitet je preporučio dopunske vakcine u hitnim slučajevima, za one koji imaju 65 i više godina ili su pod visokim rizikom od bolesti kovida 19 zbog svog zdravstvenog stanja ili posla.

Te kategorije su i dalje bile dovoljno široke da pokriju najmanje 60 odsto stanovništva.

Neki eksperti tvrde da je razlog za dopunske injekcije za opštu populaciju sada jači, navodeći razloge koji se kreću od više podataka iz Izraela do zahteva nekih zdravstvenih radnika da se pojednostave kategorije podobnosti.

F.D.A. ima mogućnost da izmeni ovlašćenje za hitnu upotrebu i ne očekuje se da će ponovo sazvati panel stručnjaka. Preporuke odbora nisu obavezujuće, ali se obično poštuju.

Predsednik Bajden je u avgustu rekao da želi da svi odrasli imaju pravo na buster dozu, zbog zabrinutosti da zaštita vakcina od infekcije vremenom slabi, prenosi Tajms.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU EMISIJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DRAGAN PILIPOVIĆ!

Administracija je nameravala da uvede pojačivače do treće nedelje septembra, ali je bila primorana da odloži nakon što su regulatori rekli da im je potrebno više vremena za analizu podataka.

U ovom trenutku, odrasli primaoci vakcina Pfizer BioNTech i Moderna imaju pravo na treću vakcinu šest meseci nakon druge injekcije, za onde preko 65 godina ili za one sa posebnim rizikom od obolevanja.

 

 

 

 

Nulta Tačka/NYTimes

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »