Upoznajte blagotvorno djelovanje kapsula ulja konoplje

Upoznajte blagotvorno djelovanje kapsula ulja konoplje

U PROŠLOSTI, konoplja se koristila u proizvodnji različitih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda sve do 60-tih godina prošlog stoljeća kada je njena uporaba prestala, a sama biljka postala ilegalna. Danas, ponovno proučavamo dobrobiti konoplje i zakonom je dozvoljeno prerađivati industrijsku konoplju od koje se dobiva visoko kvalitetno ulje koje može znatno utjecati na očuvanje zdravlja srca, krvožilnog sustava i mozga.

Ulje konoplje obiluje mono i polinezasićenim masnim kiselinama, a sadržava određene razine vitamina i minerala u sastavu poput vitamina B skupine, vitamina D, kalcija, kalija i magnezija.

 

 

Kapsule ulje konoplje u 1 kapsuli (1 g) sadrže:

– Omega 3 masne kiseline: 0,5 g
– Omega 6 masne kiseline: 1,5 g
– Omega 9 masne kiseline: 0,15 g
– Razina GLA u 1 kapsuli iznosi: 40 mg

Od posebne važnosti za zdravlje ljudi, ističe se omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina koje se u ulju konoplje nalaze u idealnom omjeru (3:1) što se smatra optimalnim za zdravlje ljudi. Omege imaju posebnu važnost u očuvanju zdravlja srca i mozga, krvožilnog sustava, kao i za regulaciju kolesterola u plazmi, odnosno na povećanje razine HDL kolesterola (‘dobri’ kolesterol’) i redukcije vrijednosti LDL kolesterola (‘loš’ kolesterol’) te ukupnog kolesterola.

 

 

 

Osim omega 3-6-9, ulje konoplje sadrži gama linoleinsku masnu kiselinu (GLA) koja je odgovorna za održavanje hormonalne ravnoteže u organizmu čiji disbalans može biti korijen različitih problema kože poput poput ekcema, dermatitisa, psorijaze ili akni. Ulje konoplje tako može izravno djelovati na korijen problema. U pojedinim slučajevima, kapsula se može probušiti i prema potrebi može se lokalno koristiti npr. kod problema dermatitisa u vlasištu kose.

 

 

Ulje konoplje dobiva se postupkom hladnog prešanja sjemenki industrijske konoplje (Cannabis sativa L.) u koje se zatim dodaje vitamin E, izrazito važan antioksidans, kojim se osigurava visoka kvaliteta ulja bez mogućnosti prijevremene oksidacije uslijed djelovanja određenih čimbenika.

 

 

 

Ulje konoplje kapsulira se u soft gel kapsule kako bi se maksimalno olakšala konzumacija ulja konoplje bez lošeg okusa u ustima, ‘teškog sjedanja’ ulja na želudac i izazivanje mučnine u pojedinaca. Kapsule su načinjene od biljne želatine kako bi proizvod bio dostupan i populaciji vegana i vegetrijanaca.  Razina THC-a (tetrahidrokanabiola) je vrlo niska odnosno <0,008 % što je znatno ispod granice koja je definirana zakonom (<0,2 % suhe tvari) te prema tome neće izazvati psihoaktivni učinak ili pozitivan test na droge nakon korištenja.

 

 

 

 

 

index rouge

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »