Ova žena tvrdi da se zbog veganske prehrane potpuno izliječila od raka

Ova žena tvrdi da se zbog veganske prehrane potpuno izliječila od raka

BROJ vegana posljednjih godina nezaustavljivo raste. U Velikoj Britaniji se broj vegana učetverostručio u protekle četiri godine, tvrdi The Vegan Society.

Dok je 2014. u Engleskoj, Škotskoj i Walesu živjelo 150 tisuća vegana, 2016. ta brojka je porasla na 600 tisuća, a danas ih je vjerojatno i više.

 

 

Vegani tvrde da su im potrebne namirnice dostupnije u trgovinama, a na takav oblik ishrane odlučuju se zbog brige o okolišu i pravima životinja, ali i zbog utjecaja poznatih osoba poput Ariane Grande i Miley Cirus. Naravno, važne su im i prednosti za zdravlje poput nižeg krvnog tlaka, smanjenog rizika od bolesti srca i dijabetesa.

 

 

 

Pozitivnom utjecaju veganske prehrane na zdravlje svjedoči i 55-godišnja Penny Lown iz Cornwalla koja tvrdi da se uspjela oporaviti od uznapredovalog raka nakon što je počela jesti isključivo namirnice biljnog porijekla.

U travnju 2013. dijagnosticiran joj je rak gušterače i liječnici su prognozirali da će poživjeti još šest do devet mjeseci. Iako je dijagnoza bila teška, Penny je bila u šoku jer je vodila zdrav životni stil i malo je simptoma ukazivalo na rak.

 

 

 

Nakon raznih tretmana, uključujući kemoterapiju i radioterapiju, Penny se mogla podvrgnuti operativnom zahvatu.

”Nakon operacije sam morala naučiti živjeti s osjetljivom probavom i samo 20 posto gušterače. Sve me to psihički promijenilo i većinu vremena sam se osjećala poput bespomoćne ranjene životinje. Kako sam se oporavljala, odlučila sam da ne želim provesti ostatak života brinući da bi se karcinom mogao vratiti”, ispričala je za UNILAD.

 

 

 

 

Penny je detaljno ispitala mogućnosti i odabrala vegansku prehranu.

”Statistika sve govori. Prehrana na bazi namirnica biljnog porijekla je najzdravija”, kaže.

Već dvije godine je veganka i zaključuje da je upravo to imalo velik utjecaj na njeno zdravlje i pomoglo joj da se oporavi od raka.

 

 

 

”Apsolutno sam sigurna da je to razlog zbog kojeg sam živa. Prilično sam vitalna, imam energije i postala sam trenerica joge. Imam idealnu težinu. Biti vegan osnažuje i sada se osjećam kao osoba koja sam trebala biti. Veganstvo je u potpunosti promijenilo moj pogled na svijet”, istaknula je.

 

 

O veganstvu se treba dobro informirati i naučiti kako se hraniti uravnoteženo i unositi sve potrebne nutrijente u organizam. Potrebno je provesti dodatna istraživanja, ali ovakve ispovijesti pokazuju da veganstvo može itekako pozitivno utjecati na zdravlje pojedinca.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »