UGAŠEN SWISSLION U NEVESINJU, RADNICIMA ZA NOVU GODINU URUČENI OTKAZI

UGAŠEN SWISSLION U NEVESINJU, RADNICIMA ZA NOVU GODINU URUČENI OTKAZI

Pogon fabrike Swisslion u Nevesinju je ugašen, a radnicima su za Novu godinu uručeni otkazi.

Iako se u javnosti nedavno nagađalo da ovaj pogon neće biti zatvoren, to se, ipak, dogodilo, a bez posla je ostalo 38 radnika, prenosi portal Direkt.

 

 

 

– Firma je likvidirana i ne radi više – potvrdio je Aleksandar Kojović, direktor Swisslion Takova.

Razlozi za zatvaranje ovog pogona, kaže, brojni su, a najveći je njegova nerentabilnost.

– Velika je priča, problem je rentabilnosti i svega. Sirovine su dovožene iz Srbije, do nedavno nije bilo vode pa je ona prečišćavana, pa je kupljen neki prečistač za vodu. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se pravili tu najviše su se prodavali u Srbiji. Tu su bili veliki režijski troškovi.

Prema mom mišljenju, to je bilo otvoreno da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti – smatra Kojović.

 

 

 

Dodao je kako je sve komentare o potencijalnom zatvaranju ovog pogona nedavno dao vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković koji je izjavio da u Nevesinju nema kadrovskog potencijala koji bi se osposobljavao kako bi tvornica bila uspješna.

Također, Drašković je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo. Inače, otvaranju ovog pogona 2014. godine prisustvovao je i tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik.

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »