AKNE – ZAŠTO SU ZIMI ČEŠĆE I KAKO IH SPRIJEČITI

AKNE – ZAŠTO SU ZIMI ČEŠĆE I KAKO IH SPRIJEČITI

Zimi je koža našeg lica podložna crvenilu i pucanju, jer je hladno vrijeme čini suhom i osjetljivom. Pa ipak, iako vam je koža dodatno suha, podložna je i pojavi akni. Uzrok tome je što se suha koža teže bori sa bakterijama i infekcijama.

 

Postoji nekoliko uzroka, zbog kojih vam akne učestalo izlaze tokom zime, ako ih pokušate izbaciti barem pola vaša koža će vam biti zahvalna.

 

 

1. Prečesto dodirujete lice

S obzirom da vaše ruke svakodnevno dolaze u kontakt sa raznim stvarima, na njima se sakupi mnogo bakterija, koje vi čestim dodirivanjem prenosite na kožu lica. A vaša suha koža neće biti u stanju da se izbori sa tim bakterijama na pravi način.

 

 

2. Praktikujete česte tople kupke

Topla voda dodatno isušuje kožu, pa se povećava mogućnost pojave akni.

 

 

3. Ne njegujete kožu dovoljno

Suhoj koži zimi je neophodna bogata hidratacija. Najbolju hidrataciju koži ćete pružiti tako što ćete mazati različite proizvode sloj po sloj i hraniti vašu kožu najrazličitijim potrebnim vitaminima i mineralima, piše Ljepota&zdravlje.

 

 

4. Koristite pogrešne proizvode

Najveći neprijatelj vašoj koži svakako mogu biti pogrešno odabrani proizvodi. Veoma je bitno da poznajete svoju kožu, da biste mogli da je njegujete na pravi način, jer je proizvodi, koji ne odgovaraju vašem tipu kože mogu dodatno isušiti i učiniti je podložnom infekcijama.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »