UBIJA MNOGE VIRUSE I BAKTERIJE U REKORDNOM ROKU: OVO ULJE MORA DA SE NAĐE U SVAKOJ KUĆI!

UBIJA MNOGE VIRUSE I BAKTERIJE U REKORDNOM ROKU: OVO ULJE MORA DA SE NAĐE U SVAKOJ KUĆI!

 

 

 

Koristi se kod svih oblika infekcija disajnih puteva, infektivne upale crijeva, urogenitalnih i kožnih infekcija i sa razlogom ga nazivaju “čudom iz Australije”

 

 

 

U tradicionalnoj medicini Aboridžina čajevac je izuzetno cijenjen zbog eteričnog ulja u igličastim listovima, ali ova bilja se vrlo malo koristi u Evropi.

Od davnina su čajevac koristili za različite zdravstvene tegobe. U Drugom svjetskom ratu svaki australijski vojnik je u torbici za prvu pomoć nosio ulje čajevca, koje ga je štitilo od uboda insekata i opasnih infekcija.

Svi pokušaji da se čajno drvo gaji na drugim meridijanima prvobitno nisu bili uspješni, jer eterično ulje nije bilo ni približnog kvaliteta kao australijsko. Poslije su zbog velike potražnje uspjeli nekako da ga uzgoje i Evropljani.

 

 

 

 

Ulje čajevca zbog svojih svojstava svakako bi trebalo da se nađe u kućnoj apoteci. Ima snažno dejstvo protiv gljivica, bakterija i virusa, djeluje kao imunostimulans i pojačava tonus mišića.

Koristi se kod svih infektivnih bolesti poput disajnih infekcija, urogenitalnih infekcija, gljivičnih infekcija kože. Njegova posebnost leži upravo u tome što suzbija sve tri vrste infektivnih mikroorganizama: bakterije, gljivice i viruse, i to je glavni razlog što ga neki nazivaju „čudom iz Australije“.

Također, liječi i infektivne upale crijeva, depresiju, anksioznos i opšti umor.

Preventivno štiti kožu kod terapije zračenjem. Naročito je uspkešno u uklanjanju gljivica na noktima, bubuljica i akni, kao i kondiloma ili polnih bradavica.

 

 

 

 

 

Eliminiše i neugodne mirise, kao i mnoge druge bakterije i mikroorganizme, protiv kojih su antibiotici uglavnom nemoćni. Prema mišljenju naučnika, čajevac bi mogao da bude uspkešan i u borbi protiv melanoma.

Ulje čajevca također se koristi i u raznim kozmetičkim preparatima, sapunima, losionima, šamponima… Međutim, treba biti oprezan sa upotrebom čajevca jer u velikim količinama može da prouzrokuje iritaciju kože i sluzokože, naročito kod osoba sklonih alergijama. Da ne bi došlo do neželjenih reakcija, potrebno je pratiti uputstva proizvođača.

 

 

 

 

 

HAYAT

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »