TRIK IZ FINSKE! OBUCITE DJECU OVAKO, I GARANTOVANO IM NEĆE BITI HLADNO!

TRIK IZ FINSKE! OBUCITE DJECU OVAKO, I GARANTOVANO IM NEĆE BITI HLADNO!

 

 

 

U čemu je tajna? Odgovor je tako očigledan – u slojevima. Uz to, važno je i da ima što više univerzalnih komada, jer se u suprotnom oblačenje djeteta pretvara u pokušaje da obučete oktopoda, sve uz vrisku i suze.

 

Do ovog jutra, Mika sam oblačila u: veš, bodi, čarape, pa onda termo čarape, termo majica, helanke, vunena majica, pa preko kombinezon i još jakna, pa kapa i rukavice i čizme. A ako pada i kiša, tu su gumene čizme i vodootporna jakna, piše Heyhelsinkiblog.com.

 

Zato danas nosi samo veš, čarape, termo helanke i majicu, vuneni kombinezon, odijelo za sneg, masku za skijanje i rukavice. Maska možda djeluje preterano, ali kada puše ledeni vjetar, mnogo pomaže. Učiteljica mi je skrenula pažnju da su mu i čizme neodgovarajuće. Obuvala sam mu gumene čizme sa vunenom postavom, misleći da je to idealno za vlažno vrijeme. Međutim, kako mi je učiteljica objasnila, kada je temperatura u minusu, sve je zaleđeno pa nema opasnosti od vlage i odlučila sam se za lakše čizme.

 

 

I najvažniji savjet od mene kada oblačite djecu za ciču zimu – uvijek prije oblačenja pitajte da li treba da idu do toaleta, i ne procjenjujte da li su dovoljno utopljeni dok ne provedu 15 minuta napolju. Tek kada im je i poslije toga hladno, dodajte još neki sloj, prenosi Ženablic.rs.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »