Treći Svjetski Rat je već počeo tvrdi FRANCUSKI istoričar koji je predvidio raspad SSSR-a

Treći Svjetski Rat je već počeo tvrdi FRANCUSKI istoričar koji je predvidio raspad SSSR-a

Francuski istoričar koji je tačno predvideo pad Sovjetskog Saveza deceniju unapred kaže da je Treći svetski rat već počeo kao rezultat sukoba u Ukrajini.

Komentare je dao Emanuel Tod, jedan od vodećih francuskih intelektualaca, tokom intervjua za list Le Figaro.

„Očigledno je da je sukob, u početku ograničeni teritorijalni rat, evoluirao u globalnu ekonomsku konfrontaciju između celog Zapada na jednoj strani i Rusije, koju podržava Kina, na drugoj. To je postao svetski rat“, rekao je Tod.

Tod je dodao da „otpor ruske ekonomije gura američki imperijalni sistem ka ponoru“ i da Bajden mora „požuriti“ da spase „krhku“ Ameriku.

 

 FRANCUSKI istoričar koji je predvideo raspad SSSR-a tvrdi: Treći Svetski Rat je već počeo

Prema istoričaru, američka kontrola svetskog finansijskog sistema je u opasnosti jer otpor ruske ekonomije sankcijama gura „američki imperijalni sistem“ ka provaliji“, pri čemu Rusija i dalje može da se osloni na Kinu za monetarnu podršku.

Tod kaže da Amerika „ne može da se povuče iz sukoba, ne može da je pusti“, jer nema izlaznu strategiju i ulozi su previsoki.

„Zbog toga smo sada u beskrajnom ratu, u konfrontaciji čiji ishod mora biti slom jednog ili drugog“, rekao je intelektualac.

Tod je veoma cenjena ličnost, pošto je tačno predvideo raspad Sovjetskog Saveza 14 godina pre nego što se to dogodilo.

Kao što smo istakli prošlog meseca, poglavar Ruske pravoslavne crkve je upozorio da će svaki pokušaj da „ludaci“ „unište Rusiju“ koji pokušavaju da nametnu svoje vrednosti dovesti do „smaka sveta“.

„Molimo se Gospodu da prosvetli te ludake i da im pomogne da shvate da će svaka želja da se uništi Rusija značiti kraj sveta“, rekao je patrijarh Kiril.

Ilon Mask je takođe nedavno upozorio da je „većina nesvesna opasnosti“ od novog globalnog sukoba.

Donald Tramp je takođe nedavno upozorio: „Mi smo na ivici Trećeg svetskog rata“, a u video snimku kampanje prošle nedelje je rekao: „Da sam ja predsednik, rat Rusije i Ukrajine se nikada ne bi dogodio… nikada za milion godina“.

 

 

 

NultaTačka

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »