Treći najbogatiji čovjek svijeta objasnio kako da uspijete u biznisu

Treći najbogatiji čovjek svijeta objasnio kako da uspijete u biznisu

Milijarder Voren Bafet u samo tri riječi dao je savjet kako lako možete da povećate svoju vrijednost za najmanje 50 odsto.

Savjet o tome kako povećati svoju vrijednost u poslovnom svijetu, Bafet je dao Majklu Hudu, suosnivaču kanadskog startupa Voiceflow. Podsjetimo, inovacija Voiceflowa korisnicima omogućava da dizajniraju vještine Alexe, Amazonove virtuelne lične pomoćnice.

Hud je kratak video razgovora u automobilu objavio na LinkedInu, a prenijeli su ga brojni svjetski mediji.

Hud je upitao Bafeta za jedan savjet koji bi dao ljudima koji su upravo završili školu i zakoračili u dvadesete godine.

“Investirajte u sebe”, poručio je Bafet tokom vožnje s Hoodom, dodatno objasnivši da misli na potrebu razvijanja komunikacionih vještina jer su one danas u poslovnom svijetu važnije nego ikad.

 

 

 

“Ako ne znaš komunicirati, to je kao da namigneš djevojci u mraku. Ništa se zapravo ne dogodi. Možeš imati svu pamet svijeta, ali moraš da budeš sposoban je preneseš. A prenošenje je komunikacija”, obrazložio je svoj savjet.

Bafet je više puta sam javno priznao da je imao problema u komunikaciji, kao i strah od javnog nastupa.

“Nisam to mogao. Povraćao sam”, naveo je u HBO-ovom dokumentarcu “Postati Warren Buffett”.

 

 

 

Ali sve se promijenilo nakon što je upisao kurs javnog govorništva “Dale Carnegie”. To mu je promijenilo život pa u svojoj kancelariji, umjesto fakultetske i srednjoškolske diplome, Bafet drži samo diplomu spomenutog kursa.

Podsjetimo, trenutno je Bafet (88) treći na listi najbogatijih ljudi svijeta, a Forbes procjenjuje njegovo bogatstvo na 84 milijarde dolara.

 

 

 

(Index.hr)

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »