Šta sve liječi čudesna rusa trava

Šta sve liječi čudesna rusa trava

Da li ste znali koliko je ljekovita rusa trava? Ovu biljku još nazivaju i milost gospoda, Božji dar, korijen za oči ili zlatni korijen.

 

 

Slikovni rezultat za rusa trava

 

Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korijena i stabljike, kada se ubere, teče narandžast sok.

Moć i ljekovitost ove biljke je u tome što ona može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima, a ne znate mu uzrok, onda je ova biljka za vas. Ako bolujete od cista na jajnicima i mioma na materici ova biljka pomaže kod prevencije i liječenja.

 

 

 

Za upotrebu se koristi cijela biljka, svježa ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnju a i za unutrašnju upotrebu, u zavisnosti koje oboljenje treba da se liječi.

Jednu ravna kašičicu osušene ruse trave staviti u 1/4 litre vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procijediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primjenu kod promena na koži tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana od 1 do 2 šolje dnevno.

 

 

 

Napomena: Prije upotrebe ovog prirodnog leka konsultujte se sa stručnim licem!

 

 

 

 

aura-ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »