Transfuzija krvi od osoba vakcinisanih protiv kOVID-a kontaminirana je i nosi rizike

Transfuzija krvi od osoba vakcinisanih protiv kOVID-a kontaminirana je i nosi rizike

Tim japanskih istraživača analizirao je transfuziju krvi pojedinaca koji su prethodno bili cijepljeni cjepivima protiv COVID-19. Istraživači su otkrili da eksperimentalna cjepiva protiv COVID-19 uništavaju kontinuitet i biokemiju ljudske krvi u šest ključnih područja. Šteta od cjepiva je tako značajna; kontaminirana krv može dodatno oštetiti necijepljene i cijepljene osobe koje primaju transfuziju krvi ili presađuju organe od cijepljenih. Istraživači su objavili rad prije ispisa o svojim nalazima i dali prijedloge za specifične testove, metode testiranja i propise koji bi pomogli u rješavanju ovih rizika.

Sada istraživači oglašavaju uzbunu zbog ozbiljnih rizika povezanih s upotrebom krvi ljudi cijepljenih cjepivima protiv COVID-19. Oni pozivaju globalnu medicinsku zajednicu da stane na kraj ovim proizvodima.

“Zdravstvene ozljede uzrokovane genetskim cijepljenjem već su iznimno ozbiljne i krajnje je vrijeme da zemlje i relevantne organizacije zajedno poduzmu konkretne korake kako bi identificirale rizike te ih kontrolirale i riješile”, napisali su istraživači.

 

 

 

Šest je ključnih područja kontaminacije krvi iz cijepljene krvi zbog kojih su istraživači zabrinuti:

Kontaminacija bjelančevinama

Sva cjepiva protiv Covida-19 dizajnirana su da preuzmu normalnu sintezu proteina u stanici i prepišu strane proteine šiljaka koji su modelirani prema izvornom biološkom oružju SARS-CoV-2. Proizvođači cjepiva izvorno su obećali da će se šiljasti protein brzo neutralizirati u deltoidnim mišićima; međutim, istraživači su dokumentirali postojanost šiljastih proteina u krvi i njihovo nakupljanje u distalnim organima. Stoga su ti šiljasti proteini pokazali različite toksičnosti, uključujući kardiotoksične učinke na crvene krvne stanice, agregaciju trombocita i stvaranje amiloida. Krvne produkte dobivene iz ovih cjepiva treba pročistiti kako bi se uklonili svi kardiotoksini proteina šiljaka.

Does your blood type affect your reaction to the coronavirus? | UT  Physicians

Amiloidni agregati i mikrotrombi formirani od spike proteina

U nekim slučajevima, ljudski imunološki sustav ne neutralizira šiljaste proteine koje stvaraju cjepiva protiv COVID-19. To omogućuje šiljastom proteinu da opstane i izazove daljnje nuspojave. Ove reakcije mogu uključivati stvaranje amiloidnih nakupina i mikrotromba. Nakon što se ti amiloidni agregati formiraju, nije ih lako očistiti i predstavljaju daljnje zdravstvene probleme u cijelom tijelu. Kako bi se osiguralo da su krvni proizvodi i transplantacije organa sigurni, ti amiloidni agregati također se moraju očistiti iz kontaminirane krvi.

Niske razine imunoglobulina

Višestruke doze cjepiva protiv COVID-19 pripremaju ljudski imunološki sustav za neuspjeh putem poboljšanja ovisnog o antitijelima. Krv darovana od snažno cijepljenih pojedinaca može pružiti neadekvatnu razinu imuniteta na uobičajene infekcije zbog imunološkog otiska ili promjene klase na IgG4. U tim slučajevima davatelj krvi s oslabljenim imunološkim sustavom može prenijeti subkliničku zaraznu bolest na primatelja krvi. Zdravstveni djelatnici sada moraju biti oprezni kako bi spriječili infekciju i daljnju štetu osobama s oslabljenim imunitetom zbog transfuzije zaražene krvi i organa dobivenih od cijepljenih osoba.

Lipidne nanočestice i pseudouridinirana mRNA

MRNA cjepiva koriste lipidne nanočestice (LNP) i pseudouridiniranu mRNA koje mogu ostati u krvi dugo nakon injekcije. Zdravstveni radnici moraju biti oprezni kada koriste krv nedavno cijepljenih osoba. Nakon cijepljenja potrebno je poštivati dovoljno dugo razdoblje odgode kako bi se osiguralo da primatelji krvi ne primaju transfuziju koja još uvijek sadrži lipidne nanočestice. LNP su upalni i mogu izazvati trombogene reakcije. Štoviše, pseudouridinirana mRNA, inkapsulirana u LNP-ove, može uzrokovati brzu sintezu proteina u nasumičnim područjima tijela.

Skupljene crvene krvne stanice

Kontaminirani krvni proizvod može sadržavati agregirane crvene krvne stanice ili trombocite. Ovo je jedna od nuspojava spike proteina. Ako se oni ne uklone prije transfuzije, primatelj krvi ili organa mogao bi patiti od krvnih ugrušaka i drugih kardiovaskularnih događaja.

Memorijske B stanice koje stvaraju IgG4

Dugotrajna izloženost specifičnim antigenima (spike protein cjepiva) može uzrokovati da imunoglobulini postanu IgG4 protutijela. Nadalje, ovo prekomjerno izlaganje identičnom antigenu može prisiliti neke B stanice da se diferenciraju u memorijske B stanice koje cirkuliraju tijelom dulje vrijeme. Priljev IgG4-pozitivnih plazma stanica može uzrokovati kroničnu upalu. To može uzrokovati imunološku disfunkciju tijekom duljeg razdoblja.

Cjepiva protiv COVID-19 ne samo da štete primatelju, već mogu prenijeti probleme i na krv i organe primatelja. Pojedinci koji su se jednom cijepili za “dobro svih” samo su zaprljali opskrbu krvlju ljudske rase — dovodeći ranjive ljude u opasnost.

 

 

logicno

 992 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »