TEŠKO JE POVJEROVATI DA OVO VOĆE LIJEČI I UBLAŽAVA SIMPTOME PREKO 100 BOLESTI!

TEŠKO JE POVJEROVATI DA OVO VOĆE LIJEČI I UBLAŽAVA SIMPTOME PREKO 100 BOLESTI!

 

 

 

Istraživanja sprovedena širom svijeta potvrdila da koštice grejpfruta imaju magične moći kada je ljudsko zdravje u pitanju.

 

 

 

 

 

 

Utvrđeno je da se čak i veoma mala doza ekstrakta ulja koštice ovog voća pokazala efikasnom u borbi i prevenciji protiv više stotina raznih štetnih bakterija, virusa, gljivica i parazita.

Grejpfrut je djelotvoran i kao preventivno sredstvo u zaštiti od infekcija. Ekstrakt semena grejpfruta sadrži bioflavonoid, glukozid i C vitamin.

Ulje se spravlja iz sjemena i određenih sastojaka mesnatog dijela ovog voća. Aktivne materije sjemena izazivača bolesti bukvalno “izgladnjuju”, a da pri tome ne nanose nikakvu štetu ljudskom organizmu.

 

 

 

Na taj način ulje koštice grejpfruta uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite na potpuno prirodan način i bez upotrebe lijekova.

Ulje grejpfruta pokazalo se kao veoma djelotvorno i u slučaju raznih želudačnih i crijevnih tegoba, gljivičnih oboljenja kože i sluzokože, kod prehlada, infekcija grla, uha, nosa, noktiju, upale zuba i desni i vaginalnih infekcija.

Ulje se može koristiti i spolja i iznutra, a može služiti i kao dezinficijent stvari iz naše okoline, zbog svojih jakih antivirusnih i antibakterijskih svojstava.

 

 

 

 

Takođe, veoma je djelotvorno kod razgradnje viška masnoća i problema sa celulitom, a blagotvorno utiče i na kožu sklonu infekcijam, aknama, ekcemima i upalama.

Veoma pozitivno utiče na raspoloženje, smanjuje stres i ublažava simptome depresije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Primjenjuje se i kao aromaterapija, dodavanjem ulja u vodu za kupanje, za inhalaciju i za ispiranje grla. Može da se primjenjuje i za dezinfekciju u domaćinstvu, za dezinfekciju mesa, voća i ostalih namirnica i kao konzervans kod pripremanja zimnice.

 

 

 

 

Jednom riječju, ulje koštice grejpfruta djeluje protiv gotovo svih štetnih agenasa koji svakodnevno napadaju naše tijelo – bakterija, virusa i gljivica, vrlo je efikasno protiv kandidijaze, virusnih bradavica (verucca), herpesa, prehlada, kod bolesti usne duplje i zuba, manjih čireva, afti, gljivičnih infekcija, zadaha iz usta, karijesa, zubnog kamenca, gingivitisa, apcesa kože i korijena dlake, posjekotine, peruti, efikasno rješava želudačno – crijevne probleme: proliv, gljivične infekcije organa za varenje, povećava apetit, reguliše varenje, uspostavlja ravnotežu crijevne flore.

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »