NOVA POSKUPLJENJA GORIVA U BIH: SKOK ZA SKORO 20 FENINGA

NOVA POSKUPLJENJA GORIVA U BIH: SKOK ZA SKORO 20 FENINGA

 

 

 

Građani Bosne i Hercegovine od jutros plaćaju gorivo skuplje za skoro 20 feninga i već se kreću 1,75 KM za dizel, te oko 1.85 KM za benzin, što je bila cijena za litru goriva na pumpama jutros u Sarajevu, dok u RS-u cijene za benzin idu i preko 2.15 KM.

  • Bilo je i preko vikenda promjena cijena za pet feninga na nekim benzinskim pumpama. Što je i za očekivati jer je barel nafte poskupio na svjetskom tržištu, a i u okruženju je cijena skočila – naglasili su u ovom ministarstvu.

 

 

 

 

Slične cijene su od jutros i u ostatku Federacije BiH, s tim da se kompanija HIFA može pohvaliti najmanjim cijena goriva.

Na njihovim pumpama širom Bosne i Hercegovine cijena litre dizela je 1.66 KM, a za litru benzina treba izdvojiti 1.75 KM, piše Radiosarajevo.ba.

  • Mi jutros nismo izvršili korekciju cijena goriva, i dalje smo najpovoljniji u BiH – dodali su iz ove kompanije.

Do promjena cijena goriva od jučer je došlo i u manjem bh. entitetu. Na jednoj od pumpi u Banjoj Luci cijena litra dizela je bila 1,55 KM, dok kvalitetniji dizel košta 1,65 KM po litru.

 

 

 

Cijena litra benzina je također 1,55 KM, dok kvalitetniji benzin košta 2,19 KM po litru.

Na drugim pumpama cijene su slične i variraju u visini od pet do 10 feninga, pa su tako u Bijeljini cijene u prosjeku niže oko 0,10 KM.

U ovom bh. gradu litra dizela košta oko 1,45 KM, a ista cijena je benzina, dok je cijena kvalitetnijeg dizela 1,67 KM, a kvalitetniji benzin košta 2,15 KM.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »