Sve više zbunjujućih slučajeva hepatitisa kod male djece pojavljuju se u Americi i Evropi – Šta je zajedničko djeci koja su inače bila zdrava?

Sve više zbunjujućih slučajeva hepatitisa kod male djece pojavljuju se u Americi i Evropi – Šta je zajedničko djeci koja su inače bila zdrava?

U onome što izgleda kao najnovija medicinska pretnja koja zabrinjava lekare u SAD i Evropi, zvaničnici javnog zdravlja u Evropi i SAD istražuju desetine zbunjujućih slučajeva teškog hepatitisa kod male dece.

 

Virusi koji tipično izazivaju bolest – hepatitis A, B, C, D i E – isključeni su u predmetnim slučajevima, ostavljajući doktore da traže krivca, navodi NBC News.

A u nekoliko slučajeva bolest je bila toliko teška da je deci bila potrebna transplantacija jetre. Na sreću, nije zabeležen nijedan smrtni slučaj (barem još uvek).

SZO je u petak saopštila da istražuje 74 slučaja „teškog akutnog hepatitisa“ kod dece mlađe od 13 godina u Velikoj Britaniji i Severnoj Irskoj. Tri slučaja su takođe prijavljena u Španiji, saopštila je SZO. Nije jasno kada su simptomi kod većine dece počeli, ali od prvih 10 identifikovanih u UK, devet se razbolelo u martu i jedno u januaru 2022.

Dr Ves Stablfild, okružni medicinski službenik odeljenja za javno zdravlje Alabame, rekao je da su sva deca koju je video sa misterioznom bolešću inače bila zdrava. Do sada lekari nisu uspeli da pronađu „očiglednu vezu“ između dece.

Sve više misterioznih slučajeva hepatitisa pojavljuju se u Americi i Evropi

Pošto su isključeni svi oblici uobičajenog hepatitisa, trenutna vodeća teorija je da je drugačiji virus, nazvan adenovirus tip 41, verovatno odgovoran, međutim, lekari su rekli da je ovaj skup simptoma veoma neobičan.

CDC radi sa Odeljenjem za javno zdravlje Alabame na istrazi slučajeva i obraća se drugim državnim zdravstvenim odeljenjima da vidi da li postoje drugi slični slučajevi.

MARIO ZNA i PREDRAG PETKOVIĆ- Evo šta nas čeka- Sledi potpuna PROMENA SVETA- Tamne sile će IZGUBITI

Nulta Tačka/InfoWars

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »