Strašno!!! Izraelski napadi su ubili najmanje 2000 djece u Gazi!

Strašno!!! Izraelski napadi su ubili najmanje 2000 djece u Gazi!

Izraelski zračni napadi ubijaju maloljetnike “neselektivno”, rekla je humanitarna organizacija Save the Children

Najmanje 2000 djece umrlo je u izraelskom bombardiranju Gaze u proteklih 17 dana, objavila je humanitarna organizacija Save the Children sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Dobrotvorna organizacija citirala je podatke Ministarstva zdravstva Gaze kojim upravlja Hamas, koje je u ponedjeljak izjavilo da je najmanje 5.087 ljudi ubijeno u izraelskoj opsadi enklave, uključujući najmanje 2.055 djece.

“Tisuće domova i deseci igrališta, škola, bolnica, crkava i džamija oštećeno je ili uništeno u Gazi”, priopćio je Save the Children. “Najmanje 4.600 djece [je] ozlijeđeno prema izvješću Ministarstva zdravstva [Gaze] – neka s nesnosnim opeklinama, izgubljenim udovima i drugim užasnim ozljedama od eksplozije.”

Tvrdilo se da izraelski zračni napadi “ubijaju i ranjavaju djecu bez razlike”.

Uz 2.055 djece za koju se kaže da su ubijena u Gazi, dobrotvorna organizacija također je primijetila izraelska medijska izvješća u kojima se navodi da je “još 27 djece ubijeno u Izraelu”.

 

Izrael ubija djecu u Gazi

 

Izrael je pokrenuo bombardiranje Gaze bez presedana u znak odmazde za iznenadni upad palestinske militantne skupine Hamas 7. listopada na njegov teritorij. Oko 1.400 ljudi, većinom civila, ubijeno je u napadu, tijekom kojeg su borci Hamasa također zarobili oko 250 talaca.

U ponedjeljak je Hamas oslobodio dvije starije izraelske taoce dok je rastao pritisak na skupinu da oslobodi sve zarobljenike koji su držani u Gazi. Očekuje se da će Izrael sljedećih dana pokrenuti kopnenu ofenzivu na enklavu, u sklopu obećanja premijera Benjamina Netanyahua da će iskorijeniti Hamas.

“Uz porast broja smrtnih slučajeva, djeca su u opasnosti i prestrašena”, rekao je Jason Lee u priopćenju organizacije Save the Children. “Djeca su ubijena i ozlijeđena u svakoj većoj eskalaciji, a da ne spominjemo da pate od ozbiljnih dugoročnih utjecaja na mentalno zdravlje. Nikada nisu izašli neozlijeđeni.”

Lee je dodao da se prekid vatre mora odmah dogovoriti, inzistirajući na tome da je “jedini način da se istinski zaštite životi djece da se zaustavi ovo nasilje”.

Na drugom mjestu u svojoj izjavi, Save the Children upozorio je na daljnju humanitarnu katastrofu u Gazi, rekavši da je više od milijun djece “zarobljeno usred zone aktivnog sukoba” bez sigurnog izlaza. Mnogi nemaju pristup lijekovima i odgovarajućoj skrbi nakon što je Izrael isključio struju koja je opskrbljivala vitalnu zdravstvenu infrastrukturu, dodala je agencija.

 

 

logicno.com

 600 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »