Spremaju se tužbe: AstraZeneca priznaje da vakcine za Kovid izazivaju potencijalno smrtonosne krvne ugruške

Spremaju se tužbe: AstraZeneca priznaje da vakcine za Kovid izazivaju potencijalno smrtonosne krvne ugruške

Farmaceutski gigant AstraZeneca bio je primoran da prizna na sudu da mRNA vakcine protiv Covid-a izazivaju smrtonosne krvne ugruške.

Britansko-švedska firma AstraZeneca je priznala u sudskim dokumentima podnetim kao odgovor na grupnu tužbu koja je trenutno u toku pred Visokim sudom Ujedinjenog Kraljevstva.

Priznanje je značajan preokret nakon više od tri godine guranja tvrdnji da su injekcije „sigurne i efikasne“.

 

 

Ovaj potez dolazi pošto smrtni slučajevi i teške povrede od injekcije nastavljaju da rastu, što sve više dovodi do toga da žrtve traže značajnu odštetu.

Vakcina je razvijena u saradnji sa Univerzitetom Oksford u Velikoj Britaniji i proizvedena od strane Instituta za serum Indije.

Smatra se da je zbog vakcina takođe pokrenut sličan pravni postupak protiv kompanije u Italiji, Nemačkoj i drugim zemljama.

 

 

Moćnici sprovode udare! Ciljaju nas jer ovde je sve počelo | Semir Osmanagić | Mario Zna, 275 Uživo

Predstavljajući dramatičan pomak u odnosu na prethodni stav, AstraZeneca sada priznaje da njena vakcina protiv COVID-19 može dovesti do tromboze sa sindromom trombocitopenije (TTS).

TTS je stanje koje karakteriše zgrušavanje krvi i nizak nivo trombocita.

 

 

Priznanje, sadržano u sudskim dokumentima, u suprotnosti je sa prethodnim tvrdnjama kompanije koje poriču direktnu vezu sa sindromom.

Sa preko 50 slučajeva podnetih Visokom sudu Ujedinjenog Kraljevstva, podnosioci zahteva i pogođene porodice traže odštetu za koju se očekuje da će iznositi do 100 miliona funti.

Neki sugerišu da bi konačni račun za kompenzaciju mogao dostići čak 255 miliona funti.

 

Džejmi Skot, otac dvoje dece, pokrenuo je prvi slučaj u Velikoj Britaniji protiv AstraZeneke 2023.

 

 

Nakon što je u aprilu 2021. primio AstraZenecinu „sigurnu i efikasnu“ vakcinu, Skot je zadobio trajnu povredu mozga uzrokovanu krvnim ugruškom i krvarenjem u mozgu.

Medicinsko osoblje je kontaktiralo njegovu suprugu u tri navrata tokom njegove hospitalizacije, obaveštavajući je da će umreti.

Otkako je primio vakcinu, gospodin Skot nije mogao da radi.

Dok AstraZeneca još uvek osporava mnoge slučajeve, njeno zakasnelo priznanje TTS izazvanog vakcinom ukazuje na značajnu promenu u njenom pravnom stavu.

Ipak, advokati podnosilaca zahteva izrazili su frustraciju zbog kašnjenja kompanije u priznanju veze između vakcine i teških neželjenih efekata, za koje kažu da ih je međunarodna klinička zajednica prepoznala od kraja 2021.

 

 

Štaviše, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je takođe priznala potencijalno životno opasnu prirodu efekata injekcije.

Identifikacija ovih rizika je neizbežno podstakla državne organe da promene svoje strategije vakcinacije protiv COVID-19, posebno među mlađim starosnim grupama.

Vakcina je sada ukinuta u Velikoj Britaniji, na primer.

Već u martu 2021. više od deset drugih zemalja je već prestalo da je koristi.

Advokati koji zastupaju porodice uključene u tužbu u Ujedinjenom Kraljevstvu kažu da je efikasnost injekcije bila „veliko precenjena“ i izrazili su zabrinutost da se njen pravi udeo možda nikada neće saznati.

 

 

Kako se sudski postupak u Ujedinjenom Kraljevstvu odvija, potraga za pravdom za one koji su pogođeni smrtima i povredama izazvanim vakcinom COVID-19 nastavlja se širom sveta.

U međuvremenu, ono što je sada izvesno je da je farmaceutska industrija u velikoj meri profitirala od pandemije.

Stoga je vreme da se pravedno obeštete oni čije zdravlje i životi su oštećeni eksperimentalnim injekcijama.

Međutim, s obzirom na to da su vlade dale imunitet proizvođačima vakcina protiv Covida od tužbi, izgleda da će troškovi bilo kakvih isplata verovatno pasti na teret poreskih obveznika.

To dolazi u vreme kada veliki deo sveta pati od visoke inflacije i krize troškova života, malo ko će to videti kao pošteno.

Sigurno nešto nije u redu sa sistemom zdravstvene zaštite koji omogućava farmaceutskim kompanijama da profitiraju od vakcina, a izbegavaju odgovornost za plaćanje kompenzacije ljudima čije su živote uništile.

Vest dolazi dok smrtni slučajevi i ozbiljne bolesti nastavljaju da utiču na vakcinisane, dugo nakon što su vakcine stavljene u javnu upotrebu.

Kako je izvestio Slej njuz, više vodećih stručnjaka sada upozorava da će veliki talasi smrti uskoro desetkovati populaciju.

Svetski poznati naučnik, koji je ranije bio specijalista za vakcine Bila Gejtsa, dao je izjavu da upozori na nadolazeći „talas morbiditeta“ i „smrtnosti“ među vakcinisanim sa mRNK prrotiv Covid-a.

Bivši naučnik Fondacije Bila i Melinde Gejts i stručnjak za vakcine dr Gert Vanden Boše upozorio je da će stanovništvo širom sveta uskoro doživeti „potpuno neviđen” pad.

Boše predviđa da će broj smrtnih slučajeva biti “do 30-40% u visoko vakcinisanim zemljama”.

Kao što je Slaj njuz ranije izvestio, profesorka Dolores Kejhil, svetski poznati stručnjak za imunologiju, izdala je eksplozivno upozorenje javnosti da će svako ko je vakcinisan vakcinama Covid mRNA „umreti u roku od 3 do 5 godina, čak i ako je primio samo jednu vakcinu.”

Ne samo da Kejhil misli da su vakcine opasne, već upozorava da će na kraju ubiti sve koji su primili jednu ili više doza.

Nakon što je objasnila kako vakcine utiču na ljudsko zdravlje, Kejhil je dala sledeće jezivo predviđanje:

„Svako ko primi injekciju mRNA umreće u roku od 3 do 5 godina, čak i ako je primio samo jednu injekciju.

Nulta Tačka/SlayNews

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »