Šest stvari koje možete napraviti ujutro za bolji ostatak dana

Šest stvari koje možete napraviti ujutro za bolji ostatak dana

IAKO se jutarnja i dnevna rutina razlikuju od osobe do osobe, svi žele živjeti život što je bolje i kvalitetnije moguće.

Kako biste dan započeli motivirani i energični, savjetujemo vam da u vašu jutarnju rutinu uvrstite sljedeće navike koji će vam promijeniti čitav dan na bolje.

 

 

1. Nakon buđenja, tjelovježba 

Kako biste ubrzali metabolizam i podignuli dnevnu razinu energije, započnite dan kratkim treningom. Odaberite bilo koju vrstu treninga koja vama odgovara i prvih 30 minuta svaki dan vježbajte.

 

 

 

2. Doručkujte zdravo 

Umjesto peciva i ušećerenih pahuljica odaberite zdrav i nutritivno bogat doručak. Odlučite se za ono što vašem organizmu više odgovara; bila to kajgana, zobena kaša, smoothie ili neka druga zdrava opcija.

 

 

 

3. Isplanirajte dan i zapišite obaveze i ciljeve na papir

U svoj planer napišite sve što trebate napraviti taj dan, na kojim ciljevima ćete raditi, što trebate kupiti i slično. Tim potezom imat ćete sve ispred sebe bez stresiranja oko zaboravljanja neke od obaveza.

 

 

 

4. Pročitajte nekoliko stranica neke knjige

Čitati svakodnevno vrlo je važno za zdravlje i mentalni trening pa osim večernjeg, počnite primjenjivati i jutarnje čitanje. Uzmite neku zanimljivu i pozitivnu knjigu i pročitajte barem nekoliko stranica ili jedno poglavlje.

 

 

 

5. Ostavite mobitel po strani

Umjesto listanja društvenih mreža, držite se spomenute knjige. Fokusirajte se na važne stvari koje vas čekaju, a digitalni svijet ostavite za put do posla ili pauzu za ručak.

 

 

 

6. Pješačite

Izađite jednu ili dvije stranice ranije ili parkirajte auto nešto dalje od vašeg radnog mjesta. Prošetajte, dišite i promatrajte svijet oko sebe.

 

 

 

 

 

index.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »