ŠEĆERNA PASTA JE ODLIČNA STVAR, ZNATNO BOLJA OD VOSKA ZA DEPILACIJU

ŠEĆERNA PASTA JE ODLIČNA STVAR, ZNATNO BOLJA OD VOSKA ZA DEPILACIJU

 

 

 

 

Odlična je čak i za one koji imaju osjeteljivu kožu i proširene vene. Iako se obavlja u salonima, možete da isprobate kako funkcioniše ova depilacija kod kuće. Nećete zažaliti. Jednostavna je i jeftina.

 

 

 

Depilacija secernom pastom nije ništa novo. Štaviše, ovo je možda jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlaka, koju su koristile žene još u Starom Egiptu. Zato se naziva  još i Egipatska depilacijaRezultati ovakve depilacije mogu da traju i do 4 nedjelje. Ovo možda nije trajno uklanjanje dlaka prirodnim putem, ali jeste dugotrajno, posebno kada ovakve rezultate uporedimo sa rezultatima brijanja. A  Kada jednom uđete u štos, više nećete pomisliti na brijač, na skupe trake za depilaciju i na agresivne kreme, niti ćete tražiti drugo rešenje za uklanjanje malja. Depilacija može biti tretman za svačiji džep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZA ŠEĆERNU PASTU JE POTREBNO: 2 šoljice šećera, sok od jednog limuna (otprilike četvrtina šoljice) i malo vode (1/8 šoljice )

Kada nanosite pastu, to izgleda otprilike kao da lijepite žvaku na kožu. Razvucite je po površini i dobro prstima pređite preko paste nekoliko puta, kako bi se ona bolje zalijepila za kožu, a tek onda povucite u suprotnom pravcu.

Šećer je ljepljiv i dobro prijanja uz kožu i oko dlake, ali se ne lijepi za kožu. Naglim potezima čupate dlake, ali ne oštećujete samu kožu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veoma je važno da pravilno nanosite pastu! Šećerna pasta za depilaciju nanosi se u smjeru SUPROTNOM OD RASTA DLAKA, a skida se U SMJERU RASTA DLAKA na koži. Pokreti ruku treba da budu brzi, kako bi se dlake iščupale, a regiju treba da pokrivate nekim redom kako ništa ne biste preskočili. Profesionalci u kozmetičkim salonima su izvještili svoju ruku, a vremenom ćete i vi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postoji mnogo razloga zbog kojih je depilacija šečernom pastom mnogo bolja od depilacije toplim ili hladnim voskom. Depilacija hladnim voskom nije dovoljno efikasna u kućnoj varijanti, a depilacija toplim voskom povrh svega nije ni preporučljiva za sve osobe, posebno ne za one koji imaju osetljivu kožu i proširene vene.

 

 

 

 

 

 

Za  razliku od voska koji se zalijepi za kožu, šećer se jednostavno skida sa tijela. Topla voda ga topi i jednostavno ga isperete.  Samim tim sto se lakše pere, komadi paste ne ostaju na koži  i manje šasne za inefkciju i pojavu uraslih dlaka.

 

 

 

 

 

 

AURA.BA

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »