Ovako odgodite pojavu bora oko očiju

Ovako odgodite pojavu bora oko očiju

 

 

 

 

 

Pojava bora oko očiju je neminovna, ali neke naše svakodnevne navike mogu da utiču na to da se bore pojave ranije ili kasnije.

 

 

 

Jedite više ribe

Ako niste ljubitelj ribe, možete zdrave masti i proteine zamijeniti biljnim varijantama, ali najjednostavnije rješenje jeste da jedete ribu. Losos sadrži proteine kao i drugo meso, ali i zdrave masti koje poboljšavaju kvalitet kože i njeguju druga tkiva. Riba iz hladnih voda je važna u ishrani jer sadrži esencijalne masne kiseline i omega 3. Ako ne volite ukus ribe, bar nabavite kapsule ribljeg ulja i druge suplemente kojima ćete nadoknaditi to, piše zenasamja.me.

 

 

 

http://aura.ba//wp-content/uploads/2017/09/bore-wrinkles.jpg

 

Ne škiljite

 

 

Zvuči smiješno, ali je istinito: ako škiljite, bore oko očiju  su izraženije. Tada aktivirate mišiće oko očiju i navikavate kožu da se izbora na taj potez. Ako su vam potrebne naočare za čitanje, nabavite ih ili stavite sočiva. Ako suzite očne kapke da biste bolje vidjeli, izazvaćete bore oko očiju, a vid nećete popraviti. Isto važi i za naočare za sunce – ako su vam oči osjetljive na svjetlost, nabavite naočare za sunce. One će zaštititi kožu oko očiju od UV zračenja, ali i spriječiti da žmirkate dok ste direktno izloženi suncu. Samo pazite da to budu kvalitetne naočare jer neodgovarajuće staklo bez sertifikata mogu da pokvare vaš vid, a u tom slučaju bore oko očiju su manji problem.

 

 

 

 

 

Koristite dnevnu kremu

 

 

Možda ste već počeli da koristite kreme protiv starenja kože, što neće odmoći, ali imajte na umu da se bore oko očiju stvaraju i kada koža nije dovoljno nahranjena, a ne samo kada dođe vreme da se ona njeguje posebnim kremama. Kreme za bore oko očiju sadrže posebne sastojke koji sprečavaju starenje kože, ali svakodnevno preko dana obezbijedite koži dobru hidraciju i njegu običnom dnevnom kremom ili čak bademovom kremom. Divimo se svojim mamama i bakama kako su bile mladolike, a pretpostavljamo da one nisu imale toliki izbor kada je riječ o kozmetičkim sredstvima. Neka istraživanja pokazuju da je mogućnost izbora u savremenom svijetu dodatni izvor stresa, koji zato može i da poveća bore oko očiju. Ako raspolažete kremama ili mastima koje ste koristili ranije ili koje su za opštu upotrebu, ne opterećujte se činjenicom da su kreme za bore oko očiju skupe – biće dovoljno da detaljno čistite kožu poslije šminke, nanosite hidratantne kreme koje su vam prijatne i bore oko očiju neće biti izražene.

 

 

 

 

 

Ne pretjerujte sa čišćenjem lica

 

 

Iako je preporučljivo da se umivamo često i da koža lica bude čista da bi ljepše upila kremu koju nanosimo, nemojte koristiti invazivna sredstva za umivanje, tonike, sapune i druge hemikalije za higijenu koje mogu da isuše kožu. Čak i ako vam se ne čini da je poslije tih ispiranja koža suva, najmanje remećenje hemijskog sastava površine menja PH vrednost kože, a onda tijelo vrši napor da nadoknadi to umjesto da jednostavno regeneriše ćelije kože. Ako možete da izbjegnete sredstva za ispiranje, izbjegnite ih i imat ćete manje bore oko očiju. Ako ipak ne možete bez toga, obezbijedite da poslije svakog ispiranja sredstvima za lice imate spremnu kremu ili sličan proizvod kojim ćete licu vratiti vlažnost i površinski sloj.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »