Saznajte kako što prije preboljeti prehladu

Saznajte kako što prije preboljeti prehladu

Stigao nam je period godine u kojemu vladaju razne virusne infekcije gornjeg respiratornog trakta, među kojima je prehlada jedna od najčešćih.

Saznajte kako sto prije preboljeti prehladu SNUP

 

Prehlada je infekcija gornjih dišnih puteva uzrokovana virusom koji stvara upalu u nosu i grlu. Obična prehlada je akutna, obično afebrilna, virusna infekcija s upalom nekih ili svih organa gornjeg respiratornog trakta, uključujući nos, paranazalne sinuse, ždrijelo, grkljan, a često dušnik i bronhe.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, prehlada uzrokovana virusima se ne liječi antibioticima. U stvari, uzimanje antibiotika kod virusnih infekcija može učiniti više zla nego dobra i može povećati rizik od dobivanja infekcije koja će kasnije biti otporna na liječenje antibioticima.

Simptomi prehlade obično počinju dva do tri dana nakon početne infekcije. Najčešće uključuju curenje iz nosa, grlobolju, kašalj, suzne oči, kihanje, začepljen nos, glavobolju, umor, a ponekad i groznicu.

 

Liječenje

Tipična prehlada traje oko 10 dana. Stanje se u tom periodu može znatno pogoršavati ako ne liječite uočene simptome. Osim toga, liječenjem simptoma ćete potaknuti brži oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima.

 

 

 

Kako biste što prije ozdravili slijedite ovih nekoliko uputa:

  • Pijte puno tekućine.
  • Odmarajte koliko je to moguće.
  • Izbjegavajte alkoholna pića i kofein jer povećavaju dehidraciju.
  • Koristite ovlaživač zraka.

 

 

 

 

 

zivim.hr

 2,303 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »