SA OVIM PRAHOM VRATIT ĆETE IZGLED VAŠEG LICA 10 GODINA UNAZAD

SA OVIM PRAHOM VRATIT ĆETE IZGLED VAŠEG LICA 10 GODINA UNAZAD

Kurkuma je začin koji je od nedavno počeo da ima višestruku primjenu, zbog svojih blagotvornih svojstava. Jedno od tih svojstava je na našu kožu, pa je kurkuma počela da se koristi i u medicinsko-estetske svrhe.

 

 

Kurkuma je bogata aktivnim jedinjenjem kurkumin, koji je bogat antibakterijskim i antiinflamatornim svojstvima i kada se nanese na kožu on aktivira borbu protiv nečistoća i upalnih procesa koji dovode do nastanka bubuljica i akni, kao i protiv hiperpigmentacije, fleka i ožiljaka na koži nastalih oštećenjima kože od akni vulgaris, sunčanja i rezličitih infekcija kože.

 

 

Maska od kurkume i limuna

 

 

 

Ova maska će dejstvom kurkume sprijeciti pojavu novih infekcija lica, uklanjanjem bakterija i viška sebuma, a limun će smanjiti pore i ublažiti hiperpigmentaciju i samim tim mogućnost da štetni agenski prodru dublje u kožu i izazovu novu infekciju.

Također, limun će utjecati na smanjenje hiperpigmentacije i ožiljačnog tkiva na licu, zbog visokog sadržaja vitamina C i drugih kompatibilnih sastojaka u kombinaciji.

 

 

 

 

Sastojci za pripremu

Kurkuma prah – jedna kašičica

Svježe iscijeđen limun – dvije kašičice

 

 

 

Maska od kurkume i kokosovog mlijeka

 

 

 

Ova maska djeluje antiinflamatorno zbog prisustva kurkume, a kokosovo mlijeko ima sposobnost da otkloni mrtve ćelije sa površine kože, što će učiniti da maska prodre u dublje slojeve kože i temeljnije je očisti.

Također, kokosovo mlijeko nahranit će dubinski vašu kožu i djelovaće na zarastanje neželjenih fleka i ožiljaka. Kokosovo mlijeko ima i veoma pozitivan uticaj na proces strarenja kože, pa je to još jedno bonus svojstvo ove maske za lice.

 

 

 

Sastojci za pripremu

Kurkuma prah – jedna kašičica

Kokosovo mlijeko dvije kašičice

 

 

Sjedinite sastojke i namažite masku na čisto lice, a zatim je ostavite da djeluje oko 20 minuta. Nakon toga kožu umijte mlakom vodom i osušite.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »