Recept za “Bundevin med”: NAJBOLJI LIJEK ZA ZDRAVU JETRU

Recept za “Bundevin med”: NAJBOLJI LIJEK ZA ZDRAVU JETRU

 

 

 

Da biste očistili jetru nakon teških lijekova, hepatitisa i drugih bolesti, najbolje je da koristite bundevin med

Kao što znate, med je jedan od najmoćnijih imunostimulirajućih sredstava koji se bore protiv svih vrsta virusa i bakterija, a preporučuje se i kod gastrointestinalnih bolesti.

Ako pomiješate bundevu sa medom, dobićete zaista ljekovit efekat na tijelo. Tako se korisna svojstva bundeve sa medom mogu koristiti u borbi protiv kamena u bubregu i pijeska u žuči.

 

 

Kako napraviti bundevin med

Uzmite veliku bundevu, tešku oko 9 kg, ogulite je i sameljite je na mlinu za meso zajedno sa jezgrom i sjemenkama. U dobijenu kašu dodajte 5 kg meda i izmiješajte. Ostavite da odstane 10 dana, na tamnom mjestu i to uz redovno miješanje. Jedanaesti dan procijedite tečnost kroz gazu, a kašu bacite.

Sok pijemo po 50 ml, tri puta dnevno i to 30 minuta prije obroka. Ovaj lijek se koristi za obnovu jetere poslije teške bolesti ili poslije upotrebe jakih lijekova.

 

 

 

 

Drugi način pravljenja meda:
Uzmite bundevu srednje veličine. Odsijecite joj vrh, toliko da možete doći do središnjeg dijela bundeve. Očistite je od sjemenki. U njenu utrobu sipajte bagremov med, pa onim vrhom poklopite bundevu.

 

Ostavite je na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi tokom 10 dana. 11. dan započnite liječenje 1 kašikom i to 3 puta dnevno pola sata prije jela. Konzumirajte bundevin med 20 dana.

Da biste obnovili rad crijeva, uklonili toksine iz organizma, možete koristiti ovaj med kao dodatak jelima.

 

 

 

 

Bundeva u kombinaciji sa medom pomoći će vam da se nosite sa nesanicom i povećanim mentalnim stresom.

Lijek ne mora biti gorak i ružan. Bundeva sa medom je izuzetno ukusan proizvod koji liječi cijelo tijelo.

Bundeva se još koristi i kod liječenja anemije, kardiovaskularnih bolesti, edema, gojaznosti. Lako se apsorbuje u organizmu i predstavlja ključnu hranu za bebe.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »