PROPAST PRAVDE U NJEMAČKOJ! Ustavni sud je donio odluku da OBAVEZNA VAKCINACIJA MEDICINSKIH RADNIKA NE KRŠI USTAVNA PRAVA!

PROPAST PRAVDE U NJEMAČKOJ! Ustavni sud je donio odluku da OBAVEZNA VAKCINACIJA MEDICINSKIH RADNIKA NE KRŠI USTAVNA PRAVA!

Obavezna vakcinacije protiv koronavirusa za medicinsko i zdravstveno osoblje je po zakonu: Savezni ustavni sud je odbio ustavnu tužbu protiv tzv. institucionalne obavezne vakcinacije. Zaštita takozvanih ranjivih grupa je ustavno teža od narušavanja osnovnih prava zaposlenih u sektoru nege i zdravstva, tvrdi najviši nemački sud, prema informacijama koje su objavljene na zvaničnom sajtu ovog suda.

SLOM PRAVDE! Ustavni sud Nemačke doneo odluku: Obavezna vakcinacija ne krši ustavna prava

Sudije u Karlsruheu priznale su da je bilo ometanja fizičkog integriteta. Jedina alternativa je da se više ne bavite tom profesijom ili da promenite posao. Ali razmatranje zakonodavca o “davanju prioriteta zaštiti ranjivih ljudi u odnosu na odluku o vakcinaciji u svakom pogledu” ne može da trpi prigovore.

Kako se navodi u saopštenju, dalji razvoj toka pandemije takođe nije razlog da se odstupi od procene. Članovi stručnih društava smatraju da je tok bolesti u toku omikronske varijante korona virusa u proseku blaži – ali se “sastav rizičnih grupa i njihov fundamentalno veći rizik nije promenio”.

Takozvana obavezna vakcinacija vezana za ustanove namenjena je zaštiti starih i hronično obolelih osoba od infekcije korona virusom. Oni imaju posebno visok rizik da se jako razbole ili umru od posledica virusa. Zaposleni u staračkim domovima i klinikama, ali i, na primer, u ordinacijama i ambulantama, babice, maseri i fizioterapeuti morali su do 15. marta da dokažu da su potpuno vakcinisani ili da su se nedavno oporavili. Novim zaposlenima je potreban dokaz od 16. marta.

Donošenje sramnog zakona vezanog za obaveznu vakcinaciju u Bundestagu i Bundesratu pokrenulo je talas tužbi: u Karlsruheu je primljeno na desetine ustavnih žalbi od stotina tužilaca. Većina njih su bili nevakcinisani radnici i rukovodioci objekata koji žele da i dalje zapošljavaju nevakcinisano osoblje.

Nakazni ministar zdravlja Karl Lauterbach pozdravlja odluku suda

Federalni ministar zdravstva Karl Lauterbach pozdravio je odluku Saveznog ustavnog suda o obaveznoj vakcinaciji medicinskog i zdravstvenog osoblja protiv korona virusa. “Država je dužna da zaštiti ugrožene grupe”, rekao je u četvrtak političar SPD-a. On izričito pozdravlja odluku Saveznog ustavnog suda.

Lauterbach je zahvalio svima onima koji su sproveli ovu obaveznu vakcinaciju. “Igrali su veliku ulogu u sprečavanju više smrtnih slučajeva od ozbiljnog omikronskog talasa.”

 

 

 

NultaTačka/Bundesverfassung

 3,188 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »