PRIRODNO RJEŠENJE PROTIV SIJEDE KOSE – KOKOSOVO ULJE!

PRIRODNO RJEŠENJE PROTIV SIJEDE KOSE – KOKOSOVO ULJE!

Redovno korišćenje kokosovog ulja definitivno će vam pomoći da se oslobodite sijede kose i daće vam zdravu, lijepu i sjajnu dlaku.

 

 

 

 

 

Slikovni rezultat za sijeda kosa

 

 

 

 

Sijeda kosa više nije nešto što ukazuje na starost. Veliki broj mladih ljudi pati od preranog starenja i prilično im je neprijatno zbog toga. Najbrži i najlakši način rješavanja ovog problema je farbanje, ali štetne hemikalije znaju da uzrokuju i trajno oštećenje kose…

Zato je najbočlje pribleći prirodnom rješenju, a ono zaista postoji! Kako piše Atma.hr kokosovo ulje je lijek kojim se možete osloboditi sijede kose! U kokosovom ulju leži tajna duge, lijepe i jake kose.

 

 

 

Kokosovo ulje bogato je ugljenim hidratima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima koji pružaju kosi potrebnu njegu. Koristile su ga mnoge civilizacije i dokazano je kako je odličan lijek za kosu. Redovna upotreba kokosovog ulja rezultiraće jakom, čvrstom, zdravom i sjajnom kosom.

 

 

 

 RECEPT: Zagrijte 2-3 kašike ulja oko 20 sekundi. Nježno masirajte korijen kose s toplim kokosovim uljem. Pustite da se folikule dlake natope uljem (oko 10 minuta). Isperite toplom vodom.

Zatim šamponirajte vašu kosu na uobičajen način i završite pranje s regeneratorom. Ovo možete svakodnevno ponavljati kako bi dobili željeni efekat.

 

 

Redovno korištenje definitivno će vam pomoći da se oslobodite sijede kose i daće vam zdravu, lijepu i sjajnu dlaku.

Podsjećamo na neke uzroke sijede kose.

 

 

 

1.Genetski uzroci

Ukoliko postoji istorija prerane pojave sijede kose u porodici verovatno će se prenijeti i na druge generacije.

 

 

http://aura.ba//wp-content/uploads/2016/01/sijeda-kosa.jpg

 

 

2.Stres

Suočavamo se sa puno stresa na poslu, tokom putovanja, kod kuće. Stres i nedostatak sna mogu uzrokovati pojavu sijedih pramenova u ranim godinama.

  1. Životni stil

Hranjenje i spavanje u čudne sate, premalo spavanja i nezdrava hrana može dovesti do prerane pojave sijedih jer tijelo ne dobija potrebne hranjive materije.

  1. Starenje

Starenje uzrokuje pojavu sijede kose zbog toga što s godinama tijelo prestane da proizvodit melanin i kosa postaje siva, srebrnkasta ili bijela.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »