PREMINUO VELIKI DRAGOSLAV ŠEKULARAC, DRUGA ZVEZDINA ZVIJEZDA – ČOVJEK KOJI SE IGRAO LOPTOM

PREMINUO VELIKI DRAGOSLAV ŠEKULARAC, DRUGA ZVEZDINA ZVIJEZDA – ČOVJEK KOJI SE IGRAO LOPTOM

Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvijezda i bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u 81. godini.

Čovjek koji se igrao loptom, koji je sa njom mogao da uradi gotovo sve, otišao je sa ovog svijeta, u kome je sa pravom stao u red nezaboravnih i posebnih.

 

Već sa 16 godina zabilježio je i prvi nastup u crveno-bijelom, a godinu dana kasnije i u reprezentativnom dresu, što samo govori o talentu koji je bio uočljiv još tada. Šeki je sa loptom mogao sve, ili tačnije, mnogo više nego što su to drugi umjeli. Za Crvenu zvezdu je od 1955. do 1969. godine nastupao 460 puta i postigao 159 golova, osvojio sedam titula i pet kupova.

 

 

– Igrao sam stotine utakmica, ali mi je najbolja utakmica u životu bila protiv Štutgarta. Pobijedili smo sa 4:2, a meni je sve uspjevalo. Sjećate se onog prebacivanja preko glave, pa kroz noge, pa mog nestašluka da izađem na atletsku stazu, da sjednem, dođem do golmana, razgovaram sa njim. Mogu da kažem da je igrač koji me je čuvao napustio fudbal poslije toga. U dresu sa državnim grbom pamtim pobjedu protiv Engleza od 5:0, pa srebro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, moj najljepši gol u karijeri protiv Južne Koreje, pa druženje sa Galićem, Kostićem i Milutinovićem. Vrijeme se ne može vratiti, ali ću se zauvijek sjećati svega što sam doživio u fudbalu – pričao Šekularac.

 

 

 

A priča o njemu je bilo i biće. “Šeki” nije bio bilo ko u našem fudbalu. Ni u našem, ni u svjetskom.

Odlazak druge Zvezdine zvijezde zato će biti bolan mnogima, ali će biti i povod da mlađi nauče nešto o njegovim majstorijama, a i ljubavi prema klubu, kome je ostao vjeran do posljednjeg dana, u koji je ugradio sebe i svoj talenat.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »