Postoji redoslijed: Kako se kuća pravilno čisti

Postoji redoslijed: Kako se kuća pravilno čisti

 

 

 

Nakon radne sedmice, vikend služi za odmor, ali ipak mnogi ugrabe slobodno vrijeme i da počiste kuću. Kada se odlučite na generalku izbjegavajte čistiti jednu po jednu prostoriju. Taj način je prespor. Odlučite se za drugu varijantu, i krenite od brisanja prašine u svim prostorijama. Uzmite nekoliko krpa za čišćenje s mikrovlaknima i obrišite prašinu s vrha namještaja, polica, televizora i okvira sa slikama.

 

 

 

 

Zatim, prođite po kući i promijenite posteljinu i stolnjake u svim prostorijama u kojima je to potrebno te namjestite prekrivače i jastuke u dnevnom boravku.

Pripremite sredstvo za čišćenje i potrebne krpe ili papirnate ubruse i očistite sve staklene površine u kući.

Površine s kojih ste prebrisali prašinu sada možete prebrisati sa sredstvom za čišćenje.

 

 

 

 

Prvo prođite cijelim stanom i nanesite sredstvo za čišćenje na sve elemente u kuhinji i kupaonici (sudoper, štednjak, wc školjka, tuš kabina, kada). Kada ste nanijeli sve, uzmite krpu i krenite brisati. Što duže sredstvo za čišćenje stoji na površinama, otopit će bolje eventualne masnoće i jednostavnije ćete ga odstraniti s površine.

Nakon što ste riješili sve površine, vrijeme je da usisate sve podove u kući. Ovaj korak je na kraju zbog toga što vam je tokom čišćenja površina dio prljavštine mogao završiti i na podovima.

Nakon što ste usisali sve podove, vrijeme je da ih operete i ostavite da se osuše.

 

 

 

 

 

 

Izvor:   Faktor

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »