Poruke cvijeća: KARANFIL MIRI SUPRUŽNIKE, CINIJA JAČA SEKSUALNU MOĆ, ORHIDEJA IDEALNA ZA POSLOVNE LJUDE

Poruke cvijeća: KARANFIL MIRI SUPRUŽNIKE, CINIJA JAČA SEKSUALNU MOĆ, ORHIDEJA IDEALNA ZA POSLOVNE LJUDE

Ako niste ovo znali, nakon čitanja teksta koji slijedi, zasigurno nećete na buket nekog cvijeća više gledati isto kao dosada…

 

http://aura.ba//wp-content/uploads/2017/07/CVIJECE-GLAVNA.jpg

 

Da li ste znali ili ikada makar pomislili da cvijeće, pored toga što lijepo izgleda i širi opojne mirise, posjeduje i neke druge karakteristike? Cvijeće, naime, ima fantastične moći, da izmiruje supružnike (ili posvađane partnere), da podstiče uspjeh u karijeri, donosi dobro zdravlje, čuva brak ali i “nagovara” na nevjerstvo ili pojačava nečiju moć da predvidi budućnost?!

Ako niste ovo znali, nakon čitanja teksta koji slijedi, zasigurno nećete na buket nekog cvijeća više gledati isto kao dosada…

http://aura.ba//wp-content/uploads/2017/07/ORHIDEJA.jpg

 

ORHIDEJA je cvijet uspješnih ljudi. Kada odlučite da nekome poklonite orhideju, time potpomažete njegovu/njenu uspješnu karijeru koja se kreće uzlaznom putanjom. Naravno, sa ovim dolazi i finansijski efekat.

 

 

 

AZALEJA održava mir u bračnoj zajednici. Ona je “zadužena” da potiče međusobne simpatije, razumijevanje i požrtvovanost u odnosima među supružnicima.

 

http://aura.ba//wp-content/uploads/2017/07/CIKLAMA.jpg

 

 CIKLAMA je cvijet iskrenosti. Ona “poravnava” račune i izglađuje nesporazume, a posebno je pogodna za raščišćavanje odnosa između svekrve i snahe.

http://aura.ba//wp-content/uploads/2017/07/RU%C5%BDA.jpg

 

 

RUŽA je naravno cvijet iznimne, neograničene i vječne ljubavi. Ako ste ubrali ili kupili crvenu ružu, ona govori o vašem strastvenom odnosu. Žuta je simbol ljubomore, a bijela povjerenja. Crvene ruže se daruju za zaruke, a bijele za vjenčanje, mada se u tom slučaju bijela može kombinovati i sa nekom drugom bojom.

 

 

 

HORTENZIJA miri ljubavnike i supružnike. Buket hortenzija znači mir u kući ili u vezi.. Stoga, neka vam buket hortenzija uvijek bude pri ruci.

 

 

 

GARDENIJA je cvijet zavođenja, flerta, kratkotrajne veze u koju ne želite puno da ulažete. Dakle, i sa ovim cvijetom možete drugom nešto saopštiti….Ako niste zagovornik iskrene ljubavi, ovo je vaš cvijet.

 

 

 

BEGONIJA pomaže ozdravljenju i donosi dobro zdravlje. Nosi se kao poklon starijim osobama. Vjeruje se da produžava život, osobi kojoj se daruje.

 

 

 

GLADIOLU možete samo u neznanju pokloniti voljenoj osobi…jer, vjeruje se da ovaj cvijet podstiče netrpeljivost, neraspoloženje i svađu među partnerima.

 

 

 

IRIS je cvijet sa kojim se saopštavaju dobre vijesti, novosti koje neko duže vrijeme očekuje. Iris ispunjava najdublje tajne srca, donosi sreću i ispunjava je onome kome se uruči.

 

 

 

PELARGONIJA, pazite sad ovo…”nagovara” na nevjerstvo, te se stoga nikada ne poklanja onima koji žive u miru i slozi, a pogotovo ne osobama čiji je brak u krizi. Dakle, čuvajte se ovog cvijeta, jer ona osoba koja vam ga pokloni možda vam ne misli najbolje.

DALIJA potpomaže sentimentalne susrete (sjećanje na proživljena “stara dobra vremena”) i sklapanje brakova koji su već izvjesni,  ali se nastoje “ubrzati” stvari.

 

 

 

CINIJA daje snagu i vitalnost. Obično se u buketu poklanja pet cvjetova, a vjeruje se da u spavaćoj sobi mogu “napraviti čudo”, jačajući seksualnu moć partnera.

 

 

 

JASMIN je cvijet sretnog braka kojeg ništa ne može uznemiriti i poremetiti. Vjeruje se da mali zamotuljak s osušenim laticama jasmina, ako stavite ispod jastuka – na godišnjicu braka ( naravno, promijenite svake godine ), definitivno čuva brak.!

 

 

 

HRIZANTEMA donosi sreću i radost i zato je dobro što češće imati je u kući. Za ovaj cvijet mnogi misle da je pogodan za sjećanje na mrtve, međutim, nije tako…ona donosi blagoslov i blagostanje u dom svakog kom se pokloni.

 

Slikovni rezultat za ljiljan

 

LJILJAN se daruje rodiljama jer pomaže da novorođena beba (p)ostane zdrava i lijepa. Pet ljiljana u buketu donose sreću i ispunjenje želja osobama koje žele dijete. Međutim, manje je poznato da ovaj cvijet i kod muškaraca može “probuditi” očinski instinkt.

 

 

 

MARGARETA ima moć da podstiče intuiciju i nečiju sposobnost da predvidi budućnost (proricanjem). Primjera radi, ako neko želi osvojiti (na duže staze) neku osobu, vjeruje se da je margareta idealna za to: neka njega/nju pozove na ručak i nasred stola stavi vaznu sa margaretama. Ako se pak, ovo vama desi, sada znate šta je nečija namjera.

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »