Pomoćniku ministra zdravlja FBiH Goranu Čerkezu POD HITNO treba javiti da i vakcinisani prenose navodnu zarazu

Pomoćniku ministra zdravlja FBiH Goranu Čerkezu POD HITNO treba javiti da i vakcinisani prenose navodnu zarazu

Pomoćnik ministra zdravstva FBiH, Goran Čerkez, najavio je nova pravila vezano za testiranje na koronavirus i period izolacije. Potpuno cijepljeni će po tom pitanju biti malo privilegirani u odnosu na necijepljene, najavljuje Čerkez za N1, dodajući kako se epidemiološka situacija pogoršava iz dana u dan.

“Bit ćemo još decidniji. Antigensko testiranje će biti bitno, PCR testiranje ostaje za teže slučajeve i one koji ulaze u bolnički sektor, kao i za one koji su starije životne dobi”, pojašnjava Čerkez.

Najavljuje da će do promjena doći i kada je riječ o periodu izolacije, te uvjetima pod kojim se ide u nju.

“U tom kontekstu malo će privilegirani biti oni koji imaju status potpuno cijepljenih. Potpuno cijepljeni će imati malo kraće izolacije od onih koji nisu potpuno cijepljeni. Također je važno naglasiti da će biti razlike i kada govorimo o rizičnim kontaktima. Razlika će vjerojatno podrazumijevati da potpuno cijepljene osobe neće ići u izolaciju ako su bili u kontaktu sa zaraženim”, objašnjava pomoćnik federalnog ministra zdravstva. Dodaje kako će se konačna odluka znati vjerojatno u utorak.

Čerkez je upozorio na činjenicu da epidemiološka situacija iz dana u dan postaje sve teža, dodajući kako je priljev pacijenata u bolnice veći za čak 23 posto u odnosu na samo tjedan dana ranije.

Čerkez: Poboljšanje epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo je za pohvalu

“Pretpostavka je da imamo tri do četiri puta više zaraženih nego što službena statistika pokazuje”, naglašava Čerkez.

Kasnite Gorane Čerkezu. To su stare informacije koje vam očito kasno stižu. Ptice na granu znaju da je Omicron blaga prehlada koja ometa farmako-mafiju pri prodaji svojih cjepiva, koja i vi na neki način promovirate u donekle pošteđenoj zemlji Bosni i Hercegovini.

Možda boravak u Sarajevu utječe loše na vašu percepciju ili je pak nešto drugo u pitanju. Čudno kako u velikim gradovima, gdje se nalaze strana veleposlanstva i druge “nevladine” organizacije, svi trče pod iglu, a na što ih nagovaraju političari i medji. I to će jednog dana trebati ispitati.

Vratimo se na izolaciju cijepljenih i necijepljenih. Želite uvesti diskriminaciju na temelju statusa cijepljenja, iako je stvar već mjesecima jasna tj. cijepljeni prenose zarazu, čime bilo kakva diskriminacija nema nikakvog smisla, što je i utuživo. Zemlje u kojima je procijepljenost i do 90% bilježe najveći broj pozitivnih. Zar ne znate zbrojiti 2 i 2, te zaključiti da cjepiva nemaju nikakav utjecaj na prijenos koronavirusa? E vidite,  na temelju laži vi najavljujete uvođenje diskriminacije.

Odvjetnik Mirnes Ajanović vam je predstavio dokumenta iz kojih se jasno vidi da sve što radite nije u skladu sa zakonom. Prepisujete od zapadnih vucibatina mjere koje narodi u Bosni i Hercegovini ne žele. Pitamo se samo tko vas je postavio tu gdje jeste i zašto? Al’ dobro i veće su zvjerke od vas završile na sudu.

 

 

www.logicno.com

 1,587 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »