Pogledajte u prste lijeve ruke: KAŽIPRST I ČETVRTI PRST GOVORE DA LI JE NEKO GEJ

Pogledajte u prste lijeve ruke: KAŽIPRST I ČETVRTI PRST GOVORE DA LI JE NEKO GEJ

Podijeli

Kod žena čiji su kažiprst i četvrti prst lijeve ruke različitih dužina veća je vjerovatnoća da su homoseksualne, pokazala je nova studija, o kojoj piše BBC.

 

 

 

Naučnici su izmjerili dužine prstiju kod 18 parova identičnih bliznakinja pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna. Pokazalo se da lezbijke češće imaju različite dužine kažiprsta i četvrtog prsta, što je karakteristika muškaraca, ali samo na lijevoj ruci.

To je možda rezultat izloženosti testosteronu u materici, smatraju naučnici Univerziteta Eseks.

Takođe, izmjerili su dužinu prstiju 14 parova identičnih blizanaca pri čemu je jedan bio homoseksualac, a drugi heteroseksualac i nisu našli nikakvu vezu.

I muškarci i žene izloženi su “muškom” hormonu testosteronu u utrobi majke samo neki više od drugih.

 

 

Obzirom da i blizanci koji dijele 100 posto gena mogu da se razlikuju po seksualnoj orijentaciji, mora da postoji još faktora osim genetike koji utiču na to, navodi se u istraživanju koje sugeriše da je naša seksualnost određena u materici i zavisi od količine muških hormona kojoj smo izloženi ili reakciji svakog pojedinog tijela na te hormone.

 

 

Oni koji su testosteronu bili više izloženi, kasnije imaju veću šansu da budu homoseksualne ili biseksualne orijentacije.

 

 

 

Zbog povezanosti nivoa hormona i dužine prstiju, promatranje nečijih prstiju moglo bi da bude naznaka o njegovoj seksualnoj orijentaciji.

Ovo istraživanje je objavljeno u časopisu Arhivs of seksual bihejvior (Archives of Sexual Behaviour).

 

 

 

 1,816 total views,  2 views today

Podijeli

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »