POBJEGAO NA VRIJEME? Austrijski ministar zdravlja je dao ostavku – zbog prijetnji!

POBJEGAO NA VRIJEME? Austrijski ministar zdravlja je dao ostavku – zbog prijetnji!

Austrijski ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein podnio je u četvrtak ostavku, još jedan visoki dužnosnik u nizu koji su podnijeli ostavke u roku od godinu dana pod pritiskom borbe protiv pandemije koronavirusa.

Mueckstein, član stranke Zelenih koja je mlađi partner konzervativcima kancelara Karla Nehammera, u travnju je zamijenio Rudolpha Anschobera, koji je podnio ostavku zbog iscrpljenosti.

“Osjetio sam proteklih mjeseci koliko je to sve teško”, citira ga list Oesterreich, dodajući da je bio predmet prijetnji i da ne može napustiti svoj dom bez policijske zaštite.

Čelnik Zelenih i vicekancelar Werner Kogler rekao je da će predložiti Johannesa Raucha, dužnosnika u pokrajini Vorarlberg, za novog ministra zdravstva.

Austrija, koja je naljutila tisuće donošenjem zakona kojim je cijepljenje protiv COVIDA-19 obvezno, planira ukinuti većinu svojih preostalih ograničenja pandemije do 5. ožujka (ali ne i obavezno cijepljenje)

Muckstein će ostati zapamćen kao jedan od najgorih „korona-fašista“ koji se zalagao za sve oštrije mjere nošenja maski i cijepljenja. Također, zalagao se za cijepljenja djece od 12 godina pozivajući se na preporuku SZO za koju se kasnije ispostavilo da ne postoji i da ju je izmislio.

Dok Austrija i dalje ustraje na uvođenju obaveznog cijepljenja svih iznad 18 godina, čini se da nitko ne želi biti taj ko će preuzeti odgovornost za tu odluku. Pogotovo ako znamo da je Austrija promijenila čak tri kancelara u nekoliko mjeseci. Vrlo indikativno.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »