Platila je visoku cijenu igranja sa opasnom Ouija pločom: U MENI SU DIVLJALA TRI DEMONA!

Platila je visoku cijenu igranja sa opasnom Ouija pločom: U MENI SU DIVLJALA TRI DEMONA!

 

 

 

Članovi crkve koji su bili pozvani u pomoć, odlučuju da djevojku odvedu u privatnu prostoriju, a čim su je podigli na noge, Danijela je u tijelu osjetila veliki nalet energije. Narandžaste aure su joj se opet pojavile pred očima, a vrijeme je ponovo stalo. Gušeći se, uzaludno je pokušavala da izgovori i jednu jedinu riječ, i nakon nekoliko mučnih trenutaka iz nje se prolomio glas: „Izlazi iz mene!“, vrisnula je. Zatim je ponovo pala u nesvijest.

 

 

 

Priče o ljudima koji su postali žrtve demonske opsjednutosti prepričavaju se od davnina. U većini slučajeva, egzorcizam se navodi kao jedina opcija za spas njihovih duša koje su završile u kandžama zlih sila.

Jedan od najpoznatijih slučajeva opsjednutosti desio se 2011. godine u kanadskoj provinciji Manitobi, gdje je mlada djevojka po imenu Danijela platila visoku cijenu svog interesa za okultizam. U početku predana hrišćanka, ona će sebe kasnije prozvati Satanistom, a ta odluka će je dovesti do borbe za život nakon što je opsjedne ne jedan, već tri paklena demona.

 

 

 

Belial, Malphas, Legija

Danijela je odrasla u religioznoj porodici i bila je aktivan član velike evanđeoske crkve u Vinipegu. Ali, sa ulaskom u tinejdžerske godine ova mlada djevojka odjednom počinje sumnjati u crkvena upozorenja na okultizam i na kraju je prevladala njena radoznalost.

Nabavlja opasnu Ouija ploču za prizivanje duhova i vrijeme provodi čitajući svu literaturu koja ima veze sa demonima i načinima njihovog prizivanja. Neće proći dugo vremena, a Danijela će skoro u potpunosti odbaciti svoja hrišćanska uvjerenja, a svojim prijateljima će ponosno govoriti da je postala Satanista i da pokušava da prizove demone.

Početkom aprila 2011. godine, Danijela uzima Ouija ploču i pokušava pozvati svog demona zaštitnika. Stavlja vrhove prstiju na pokretnu pločicu, i obraća se praznoj sobi:

„Ima li još neko u ovoj sobi ko želi razgovarati sa mnon?“

Neka nevidljiva sila je počela vući drvenu pločicu pod Danijelinim prstima prema uglu Ouija ploče gdje je pisalo „DA“

 

 

 

„Jesi li dobar ili zao?“, upitala je.

Pločica se ponovo pomakla, polako dajući odgovor. „Z-A-O“.

Ovaj put, djevojka je malo zastala prije sljedećeg pitanja.

„U redu. Namjeravaš li da meni ili nekome drugom naudiš?“

Na trenutak, ništa se nije desilo, a zatim je Danijele dobila odgovor: „M-O-Ž-D-A.“

Brzo je upitala: „U redu onda, koliko se duhova nalazi ovdje?“.

 

 

 

Posmatrala je kako se drvena pločica polako kreće prema broju tri, a zatim prema slovima koja su formirala i tri imena: Belial, Malphas, Legija.

Uplašena, tinejdžerka shvata da je prešla granicu. Brzo sprema Ouija ploču, gasi svjetla i kreće prema izlazu sobe kada je začula zlokobni zvuk siktanja. Nije znala iz kojeg pravca zvuk dolazi. I postajao je sve glasniji…

 

 

 

 Izlazi iz mene!

Uplašena, Danijele bježi iz sobe, a zvuk siktanja je pratio u stopu. Odjednom se zaučulo zvono na vratima, i siktanje je prestalo. Ispred je stajala Danijelina najbolja prijateljica iz crkve, Kejtlin koju uplašena djevojka brzo uvlači u kuću kako bi joj ispričala sve o Ouija ploči, demonima i jezivom siktanju.

Znajući da im je potrebna pomoć, tinejdžerke odlučuju da se autom zapute u crkvu i potraže odgovore od sveštenika. Tokom vožnje Danijele se žalila na pulsirajuću glavobolju i govorila je kako joj se pred očima priviđaju narandžaste aure. Da li se radilo o migreni ili je u pitanju bilo nešto daleko zlokobnije? Vrijeme kao da je stalo dok su se približavale crkvi, a Danijeli je glava pucala od bolova. Pala je u nesvijest prije nego što je Kejtlin mogla obavijestiti da su konačno stigle na odredište.

Nekoliko minuta kasnije, Danijele otvara oči i pogledom traži svoju prijateljicu koja je bila zauzeta izgovaranjem molitve. Odjednom, Danijele se počinje gušiti dok se njenim tijelom širio val bola i grčeva.

  • Osjećala sam kao da je nešto pokušavalo da izađe iz mene. Gušila sam se i nisam mogla da čujem apsolutno ništa – izjavila je kasnije.

Članovi crkve koji su bili pozvani u pomoć, odlučuju da je odvedu u privatnu prostoriju, a čim su je podigli na noge, Danijele je u tijelu osjetila veliki nalet energije. Narandžaste aure su joj se opet pojavile pred očima, a vrijeme je ponovo stalo. Gušeći se, uzaludno je pokušavala da izgovori i jednu jedinu riječ, i nakon nekoliko mučnih trenutaka iz nje se prolomio glas: „Izlazi iz mene!“, vrisnula je. Zatim je ponovo pala u nesvijest.

 

 

 

Transkript egzorcizma

Nije znala koliko dugo je bila u nesvijesti, a kada je opet otvorila oči ugledala je Kejtlin koja joj je objasnila da je doživjela spiritualnu evokaciju, te da je zli duh nestao. Dok je Danijele pokušavala da se malo pribere, sveštenik je naglas čitao iz Biblije.

Narandžaste aure su se ponovo vratile, i Danijela ni danas nije u stanju da se sjeti šta je potomk uslijedilo.

  • Moja prijateljica je snimala sesiju, ali kada sam je preslušavala, nisam mogla čuti Džona egzorcistu kako govori. Na snimku sam čula samo svoj glas i siktanje – kazala je Danijele.

 

 

 

 

Kasnije, jedan njen prijatelj je napravio transkripciju audio snimka Danijelinog egzorcizma, a dio njega glasi ovako:

Džon: Reci mi, demone, kako se zoveš?

Danijele: Ja sam 28!

Džon: U ime svetog sina Isusa Hrista, reci mi svoje ime!

Danijele: Ano 28!

Džon: U ime Isusa Hrista, naređujem ti  da mi kažeš svoje ime!

Danijele: Ja sam Belial! Jedan od Četiri Krune, i zapovjednik osamdeset legija demona!

Džon: (nečujno)

Danijele: Neću otići! Ova djevojka je pokajala bezvrijednog i pokvarenog sina!

Džon: (nečujno)

Danijele: Ako na trenutak začepiš o tim religijskim glupsotima, pustiću je!

Džon: Ne, Belial. Nemaš prava da budeš u ovoj djevojci, i Božiji sin, Isus Hrist ti naređuje da odeš!

Danijele: Izlazi iz mene!

Odjednom, prostorija je postala mirna i tiha. Nekoliko trenutaka kasnije, Danijelina prijateljica je prekinula snimanje.

 

Povezana slika

 

Gubitak pamćenja i napadi vrištanja

Par sekundi kasnije, Danijele je počela normalno disati. Uplakana, zagrlila je svoju prijateljicu Kejtlin koja je uvjerila da je sve u redu. Ali, da li je bilo baš tako?

Ouija ploča je Danijeli rekla da su je opsjeli tri demona, a tokom egzorcizma samo je Belilal istupio i komunicirao sa sveštenikom, i nije bilo znakova da je istjeran iz njenog tijela. Bilo je samo pitanje vremena kada će se i drugi demoni oglasiti.

Tokom sljedećih nekoliko dana, Danijele je prošla kroz još tri egzorcizma kako bi istjerala preostale demone i bila sigurna da se iščupala iz kandži zlih sila. Tokom svake od ovih sesija, tinejdžerka je imala iste vizije narandžastih aura, gubila je pamćenje, i imala napade vrištanja. Malphas je konačno istjeran iz njenog tijela, ali Legija i Belial bi još uvijek mogli biti pritajeni u njoj. Uprkos iscrpljujućim i zastrašujućim egzorcizmima, čini se da Danijelina noćna mora još uvijek nije završena.

 

 

 

Belial – bivši anđeo

Belial jedan od četiri vladara pakla, prema grimoriju Knjiga svete magije Abra-Melina maga. Smatra ga se demonom laži, koji je nekada pripadao anđelima. Tradicija pripovjeda da je stvoren odmah iza Lucifera, nakon što se ovaj pobunio protiv Boga i bio prognan s Nebesa.[2] Neke židovske sekte smatraju ga vođom pakla.

U Bibliji se često spominje kao sinonim za Sotonu ili personifikaciju zla. U takvom smislu spominje se u Novom Zavjetu (2 Kor 6; 15), gdje se prikazuje kao antipod Kristu.

 

 

 

U Malom ključu kralja Salomona spominje se kao šezdeset i osmi demon (Ars Goetia) koji vlada nad osamdeset ili nad trideset legija. Pojavljuje se u obliku anđela upravljajući kočijom u koju je upregnut zmaj koji riga vatru. Prizivaču pomaže raspoznati prijatelje od neprijatelja.

 

 

 

 Malphas – vrana iz pakla

Malphas, u demonologiji, trideset i deveti duh Goecije koji vlada nad četrdeset legija. Ima titulu velikog predsjednika u paklu. Pojavljuje se u obličju vrane, ali može preuzeti i ljudski lik. Ima vrlo grub glas. Posjeduje sposobnost gradnje kuća i visokih tornjeva, može otkrivati tajne neprijatelja, pronalazi dobre radnike, pomaže dobrim porodicama i traži da mu se prinose žrtve, mada često zna prevariti svoje štovatelje.

 

 

 

Legija – dvije hiljade demona u jednom?

U 5. poglavlju Evanđelja po Marku, Isus je posjetio gerasenski kraj i gdje mu se usprotivio demonom opsjednuti čovjek, koji je živio među grobovima, sjekao je sebe kamenjima, i zbog nadljudske snage nikako nije mogao biti svezan lancima (Marko 5,1-5).

U tadašnjem smislu, legija je bila najveća jedinica u rimskoj vojsci. U to vrijeme, legija je brojala oko 5000 borbeno spremnih muškaraca, iako je mogla imati hiljadu više ili manje. Kada je demon u Marku 5. rekao da se zove Legija, značilo je da je opsjednuti čovjek iz Gerase imao u sebi veliki broj nečistih duhova.

Pismo ne govori točno koliko je demona bilo u Legiji, unutar čovjeka. Ipak, kada ih je Isus protjerao, ušli su u krdo svinja koje je paslo u blizini. Legija je učinio da svinje pojure niz obronak u more, gdje su se podavile (Marko 5,13). Broj ubijenih svinja je bio “oko dvije hiljade”. Ovaj detalj sugerira da je Legija bio sastavljen od oko dvije tisuće demona. Veliki broj demona ukazuje zašto je ovaj čovjek imao neukroćenu prirodu i veliku snagu.

 

 

 

 

 

aura.ba

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »