PAKLENI PLAN: Svjetska banka je upravo izdvojila milijardu dolara za VAKCINALNE PASOŠE!!!

PAKLENI PLAN: Svjetska banka je upravo izdvojila milijardu dolara za VAKCINALNE PASOŠE!!!

Tehnokrate koje niko nikada nije birao su skloni kreiranju pasoša za vakcinu. Nema razgovora sa državama ili stvarnim građanima koji će biti primorani da uzmu takve pasoše. Univerzalni digitalni ID je Sveti gral tehnokratije jer će omogućiti „Skynet” sistem potpune kontrole. Podrška Svetske banke garantuje da će digitalna valuta Centralne banke biti čvrsto povezana sa vakcinalnim pasošima.

Banke će prikupljati sve informacije o finansijskim transakcijama. Društveni mediji prikupljaju sve vaše lične kontakte i prave psihološki profil. Kamere Amazon Ring i Google Nest prikupljaju svaki vaš lokalni pokret. Pasoši za vakcinu prikupljaju i čuvaju sve vaše zdravstvene podatke. Sakupljanje DNK će obezbediti zdravstvene predispozicije. Postojeće državne baze podataka prikupljaju sve, od podataka o vozačkim dozvolama do registracije oružja do političkih pozicija. Kada se sve ove vrste sistema podataka povežu i integrišu, znaće više o vama nego što vi znate o sebi. To će predvideti vaše ponašanje. Kontrolisaće svaki vaš pokret. Otpor ovom sistemu u nastajanju nije anti-tehnologija kao što bi oni želeli da verujete; to je anti-kontrola.

Dok Svetska zdravstvena organizacija nastavlja da gura svoje planove za donošenje novog ili revidiranog međunarodnog sporazuma o spremnosti za pandemiju, Svetska banka i druge organizacije unapređuju nove režime vakcinalnih pasoša.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) nastavlja sa planovima da donese novi ili revidirani međunarodni sporazum o spremnosti za pandemiju, uprkos tome što je ranije ovog leta naišla na neuspehe nakon što su se desetine zemalja, prvenstveno izvan zapadnog sveta, usprotivile tom planu.

Većina država članica SZO 21. jula, tokom sastanka Međuvladinog pregovaračkog tela SZO (INB), složila se da sledi pravno obavezujući instrument za pandemiju koji će sadržati „pravno obavezujuće i neobavezujuće elemente“.

 

STAT News je opisao sporazum, koji će stvoriti novi globalni okvir za odgovor na pandemije, kao „najtransformativniji globalni zdravstveni poziv na akciju od kada je [SZO] formirana kao prva specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija 1948.

U međuvremenu, Svetski ekonomski forum, Afrička unija i Svetska banka — koje su stvorile fond od milijardu dolara za „nadzor bolesti“ i „podršku protiv sadašnjih, kao i budućih pandemija“ — razvijaju sopstvene mehanizme odgovora na pandemiju, uključujući nove međudržavne okvire vakcinalnih.

SVETSKA BANKA je upravo izdvojila milijardu dolara za VAKCINALNE PASOŠE- Sve su uklopili da sprovedu plan

 

„Sporazum o pandemiji“ SZO: šta je predloženo i šta bi to značilo?
Tekući razgovori o formulisanju novog ili revidiranog „sporazuma o pandemiji“ nadograđuju se na postojeći međunarodni okvir za globalni odgovor na pandemiju, Međunarodni zdravstveni propisi SZO (IHR), koji se smatraju obavezujućim instrumentom međunarodnog prava.

Dana 1. decembra 2021. godine, kao odgovor na pozive različitih vlada za „pojačanom globalnom strategijom pandemije“ i signalizirajući hitnost sa kojom ovi subjekti deluju, SZO je zvanično pokrenula proces stvaranja novog sporazuma ili izmene IHR-a, tokom Specijalne sednice — tek druga u istoriji organizacije.

Tokom sastanka, održanog od 10. do 11. maja, 194 zemlje članice SZO jednoglasno su se složile da pokrenu proces, o čemu se ranije razgovaralo samo neformalno.

Zemlje članice su se složile da:

„Pokrenuti globalni proces za izradu i pregovaranje o konvenciji, sporazumu ili drugom međunarodnom instrumentu u skladu sa Ustavom Svetske zdravstvene organizacije radi jačanja prevencije pandemije, spremnosti i odgovora.

IHR , relativno skorašnji razvoj, prvi put je usvojen 2005. godine, nakon SARS-CoV-1.

Pravni okvir IHR je jedan od samo dva obavezujuća sporazuma koja je SZO postigla od svog početka, a drugi je Okvirna konvencija o kontroli duvana .

IHR okvir već dozvoljava generalnom direktoru SZO da proglasi vanredno stanje u javnom zdravlju u bilo kojoj zemlji, bez saglasnosti vlade te zemlje, iako okvir zahteva da dve strane prvo pokušaju da postignu sporazum.

Predlozi za novi ili revidirani sporazum o pandemiji, koji su izneseni na specijalnoj ministarskoj sednici SZO u maju, „donekle” bi ojačali ovlašćenja SZO u vezi sa pandemijom, uključujući uspostavljanje „komiteta za usklađenost” koji bi izdavao savetodavne preporuke za države.

Međutim, prema “Dejli Skeptiku”, iako je IHR već pravno obavezujući, amandmani predloženi u maju neće ojačati postojeće zakonske obaveze ili zahteve:

„Postojeći ugovorni propisi, kao i sve (ili većina) međunarodnog prava, zapravo ne primoravaju države da urade bilo šta osim da razgovaraju sa SZO i slušaju je, niti navode sankcije za nepoštovanje; skoro sav njihov rezultat je savet.

„Predloženi amandmani to ne menjaju. Oni ne dozvoljavaju SZO da jednostrano nametne pravno obavezujuće mere državama ili unutar njih.”

The Daily Skeptic je primetio da jedan od rizika koji proizilazi iz pregovora o novom ili ažuriranom sporazumu uključuje potencijalnu kodifikaciju „nove ortodoksije zaključavanja za buduće pandemije“, koja bi „zamenila zdrave, naučno zasnovane preporuke pre COVID-a“.

Prema dr Džozefu Merkoli , takav ugovor bi SZO dao „apsolutnu moć nad globalnom biobezbednošću, kao što je moć da implementira digitalne identitete/pasoše za vakcinu, obavezne vakcinacije, ograničenja putovanja, standardizovanu medicinsku negu i još mnogo toga“.

Merkola je takođe doveo u pitanje „jedinstveni pristup odgovoru na pandemiju“, ističući da „pretnje pandemije nisu identične u svim delovima sveta. Po njegovom mišljenju, rekao je, „SZO nije kvalifikovana da donosi globalne zdravstvene odluke.

 

Slična zabrinutost je barem delimično doprinela protivljenju predlozima iznetim na specijalnoj ministarskoj sednici, tokom koje je blok uglavnom nezapadnih zemalja, uključujući Kinu, Indiju, Rusiju i 47 afričkih zemalja, sprečio finalizaciju sporazuma.

 

 

 

Hoće li protivljenje nestati?
Iako na majskom sastanku nije postignut konačan dogovor, postignut je konsenzus da se organizuje nova specijalna ministarska sednica SZO kasnije ove godine, verovatno posle Svetske zdravstvene skupštine SZO, koja je zakazana za 29. novembar do 1. decembra, preneo je Rojters .

Mkolisi Nkosi, južnoafrički ambasador u UN, rekao je na godišnjoj ministarskoj skupštini SZO da će nova specijalna sednica „razmotriti prednosti takve konvencije, sporazuma ili drugog međunarodnog instrumenta“.

Nkosi je dodao:

„Verovatno najvažnija lekcija koju nas je COVID-19 naučio jeste potreba za jačom i agilnijom kolektivnom odbranom od zdravstvenih pretnji, kao i za izgradnju otpornosti za rešavanje budućih potencijalnih pandemija.

“Novi sporazum o pandemiji je centralni za ovo.”

U to vreme, ambasador Velike Britanije u UN, Sajmon Menli, govoreći o nedostatku trenutnog sporazuma i konsenzusa za održavanje novog sastanka, tvitovao je da „pregovori mogu potrajati, ali ovo je istorijski korak ka globalnoj zdravstvenoj bezbednosti“.

INB se na sastanku održanom u Ženevi od 18. do 21. jula takođe složio sa ovim stavom, postigavši konsenzus da će njegovi članovi raditi na finalizaciji novog pravno obavezujućeg međunarodnog sporazuma o pandemiji do maja 2024.

Kao deo ovog procesa , INB će se ponovo sastati u decembru i predati izveštaj o napretku 76. Svetskoj zdravstvenoj skupštini SZO 2023. godine.

Prema SZO , „svaki novi sporazum, ako postoji kada ga saglase države članice, sastavljaju i pregovaraju same vlade, [koje] će preduzeti bilo koju akciju u skladu sa svojim suverenitetom“.

SZO dalje tvrdi da će „sama vlada odlučivati o akcijama prema sporazumu uzimajući u obzir svoje nacionalne zakone i propise“.

Bajdenova administracija je izrazila široku podršku novom ili ažuriranom sporazumu o pandemiji, pri čemu su SAD vodile prethodne pregovore o ovom pitanju, zajedno sa Evropskom komisijom , preko svoje predsednice Ursule fon der Lajen, koja je, kako je ranije izvestio The Defender, takođe snažan zagovornik vakcinalnih pasoša i obavezne vakcinacije protiv COVID-19.

U analizi Međunarodnog saveza za prirodno zdravlje spekuliše se da svaki konačni sporazum može jednostavno ojačati postojeći IHR ili, alternativno, može uključivati amandman na ustav SZO – ili oboje.

Samo dva dana nakon INB sporazuma od 21. jula, Tedros Adhanom Ghebreiesus, generalni direktor SZO, tvitovao je :

„Zadovoljan sam što pored procesa pregovaranja o novom [međunarodnom] sporazumu o spremnosti i odgovoru na pandemiju, države članice SZO takođe razmatraju ciljane izmene [IHR], uklj. načine za poboljšanje procesa za proglašenje [vanrednog stanja za javno zdravlje od međunarodnog značaja, ili PHEIC].“

U istoj temi na Tviteru , on je takođe proglasio tekuću epidemiju majmunskih boginja „vanrednom situacijom za javno zdravlje od međunarodnog značaja“, koja je „koncentrisana među muškarcima koji imaju seks sa muškarcima, posebno onima sa više seksualnih partnera“.

Konkretno, generalni direktor SZO je odbacio ekspertsku komisiju koja je bila podeljena oko toga da li da se epidemija klasifikuje kao globalna vanredna situacija za javno zdravlje.

Sa ovom deklaracijom, sada su na snazi tri „globalne zdravstvene vanredne situacije“ , kako je odredila SZO: COVID-19, majmunske boginje i dečija paraliza.

Dok SZO i globalne vlade vagaju planove za ažurirani ili novi sporazum o pandemiji, druge organizacije napreduju u vezi sa tehnologijama pasoša za vakcine i partnerstvima.

Dana 8. jula, Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), sastavljena od mnogih industrijalizovanih zemalja sveta, objavila je da će promovisati objedinjavanje različitih sistema vakcinalnih pasoša koji se trenutno koriste širom sveta.

Trideset šest zemalja i međunarodnih organizacija učestvovalo je na julskom sastanku sa ciljem „stvaranja multilateralnog okvira za uspostavljanje globalnog sistema vakcinalnog pasoša“, kaže Nik Korbišli iz Golog kapitalizma.

Razvoj je nastavak napora koji uključuju SZO da uskladi globalne sisteme vakcinalnih pasoša.

U februaru je SZO odabrala nemački T-Sistems kao „industrijskog partnera za razvoj usluge validacije vakcinacije“, što bi omogućilo „proveru sertifikata o vakcinaciji preko državnih granica“.

T-Sistems, ogranak Deutsche Telekoma, ranije je bio ključan u razvoju interoperabilnosti sistema pasoša vakcina u Evropi.

Takođe u julu, 21 afrička vlada je „ tiho prihvatila “ sistem pasoša za vakcinu, koji bi zauzvrat takođe bio međusobno povezan sa drugim takvim sistemima na globalnom nivou.

Dana 8. jula, koji je ujedno i Dan integracije Afrike, Afrička unija i Afrički centri za kontrolu bolesti pokrenuli su digitalni pasoš vakcine koji važi širom Afričke unije, opisujući ga kao „kičmu e-zdravstva“ afričkog „novog zdravstvenog poretka“.

Ovo prati razvoj platforme Trusted Travel u 2021. godini, koju sada zahteva nekoliko afričkih zemalja, uključujući Etiopiju, Keniju, Togo i Zimbabve, i avio-prevoznike kao što su EgiptAir, Ethiopian Airlines i Kenia Airvais, kako za dolazna tako i za odlazna putovanja.

Izvan Afrike, Indonezija, koja trenutno predsedava G20, sprovodi „pilot projekte“ koji bi doveli do interoperabilnosti različitih digitalnih sistema pasoša vakcina koji se trenutno koriste širom sveta. Očekuje se da će projekat biti završen do novembra, na vreme za Samit lidera G20.

 

Naked Capitalism je istakao ulogu južnoafričke kompanije Cassava Fintech u naporima da se razvije interoperabilni vakcinalni pasoaš za celu Afriku.

Podružnica afričke telekomunikacione kompanije Econet, Cassava je prvobitno razvila aplikaciju „ Sasail “, koju je kompanija opisala kao prvu „globalnu super aplikaciju“ u Africi koja kombinuje „društvena plaćanja“ sa mogućnošću slanja i primanja novca i plaćanja računa, ćaskanja sa drugima i igranje igrica.

Cassava i Econet su ušli u strateško partnerstvo sa Mastercard-om, „kako bi unapredili digitalnu inkluziju širom Afrike i sarađivali na nizu inicijativa, uključujući proširenje Africa CDC TravelPass-a“.

Kao što je ranije izvestio The Defender , Mastercard podržava inicijativu za vakcinalni pasoš Good Health Pass koju takođe podržava alijansa ID2020 i podržava bivši britanski premijer Toni Bler.

Mastercard je takođe promovisao tehnologiju koja se može ugraditi u DO karticu , kreditnu/debitnu karticu koja vodi evidenciju o nečijoj „ ličnoj količini ugljenika “.

ID2020, osnovan 2016, tvrdi da podržava „etičke pristupe digitalnom ID-u koji štite privatnost“. Njegovi osnivači su Microsoft, Rokfelerova fondacija , Accenture, GAVI-Savez za vakcine (koji je i sam glavni partner SZO), UNICEF, Fondacija Bila i Melinde Gejts i Svetska banka.

Dva najveća akcionara kompanije Mastercard su Vanguard i BlackRock, koji imaju značajne udele u desetinama kompanija koje su podržale razvoj vakcinalnih psaoša ili implementirale obavezne vakcine za svoje zaposlene. Dve investicione kompanije takođe imaju velike udele u proizvođačima vakcina, uključujući Pfizer, Modernu i Johnson & Johnson.

Mastercard obezbeđuje finansiranje programa Svetske banke Identitet za razvoj (ID4D), koji se „fokusira na promovisanje sistema digitalne identifikacije radi poboljšanja ishoda razvoja uz održavanje poverenja i privatnosti“.

Centar za ljudska prava i globalnu pravdu na Pravnom fakultetu u Njujorku nedavno je opisao ID4D program, koji proglašava svoju usklađenost sa ciljevima održivog razvoja UN (SDG), kao program koji bi mogao utrti put ka „ digitalnom putu u pakao “ . ”

Prema Centru, to bi se desilo kroz davanje prioriteta „ekonomskom identitetu“ i korišćenje infrastrukture koja je „povezana sa teškim i velikim kršenjima ljudskih prava“ u nekoliko zemalja.

Mastercard je takođe aktivan u Africi kroz svoju zajedničku inicijativu sa drugom kompanijom za finansijsku tehnologiju, Paicode, da „poveća pristup finansijskim uslugama i vladinoj pomoći za udaljene zajednice širom Afrike“ putem biometrijskog sistema identiteta koji sadrži podatke o 30 miliona pojedinaca.

 

 

 

 

Svetska banka, SZO promovišu „spremnost za pandemiju“ i vakcinalne pasoše
Svetska banka je krajem juna najavila stvaranje fonda koji će „finansirati investicije u jačanje borbe protiv pandemija“ i „podržati prevenciju, spremnost i reagovanje… sa fokusom na zemlje sa niskim i srednjim prihodima“.

Fond je razvijen pod vođstvom SAD, Italije i aktuelnog predsednika G20 Indonezije, „uz široku podršku G20“, i biće aktivan kasnije ove godine.

Obezbediće više od milijardu dolara finansiranja za oblasti kao što su „nadzor bolesti“ i „podrška protiv trenutnih kao i budućih pandemija“.

SZO je takođe „zainteresovana strana“ u projektu i obezbediće „tehničku ekspertizu“, prema rečima generalnog direktora SZO.

Sporazum sledi strateško partnerstvo iz 2019. između UN i Svetskog ekonomskog foruma, kako bi se „ubrzalo“ sprovođenje Agende UN za održivi razvoj do 2030. i njenih ciljeva održivog razvoja.

Iako je sporazum nedavno kružio društvenim medijima, objavljen je u junu 2019. godine, pre pandemije COVID-a 19. Obuhvata šest oblasti fokusa, uključujući „zdravlje“ i „digitalnu saradnju“.

Što se tiče zdravlja, sporazum navodi da će „podržati zemlje [sic] da postignu dobro zdravlje i blagostanje za sve, u kontekstu Agende 2030, fokusirajući se na ključne novonastajuće globalne zdravstvene pretnje koje zahtevaju jače partnerstvo i akciju sa više zainteresovanih strana. ”

Zauzvrat, „digitalna saradnja“ koju promoviše sporazum će navodno „zadovoljiti potrebe Četvrte industrijske revolucije dok će nastojati da unapredi globalnu analizu, dijalog i standarde za digitalno upravljanje i digitalnu inkluzivnost“.

Međutim, uprkos retorici koja propoveda „inkluzivnost“, pojedinci i subjekti koji su odbili da prihvate aplikacije kao što su vakcinalni pasoši suočili su se sa posledicama u svom ličnom i profesionalnom životu.

Takav je bio primer kanadske doktorke koja je u junu kažnjena sa 6.255 dolara zbog odbijanja da koristi državnu aplikaciju za zdravstvene informacije ArriveCAN — koja se istražuje zbog zabrinutosti za privatnost — za ulazak u zemlju.

Dr En Gilis je rekla da je kažnjena kada je ponovo ušla u Kanadu nakon što je prisustvovala konferenciji u SAD

Endrju Bad, izvršni direktor kompanije za biometrijsku identifikaciju iProove, izvođača radova američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost, opisao je sertifikate o vakcinama kao pokretače „digitalnog ID-a u budućnosti“, dodajući da se „ne odnose samo na COVID [već] na nešto veće“ i da će se „jednom kada budu usvojeni za COVID [oni] brzo koristiti za sve ostalo“.

 

 

nultatacka

NultaTačka/Technocracy

 1,920 total views,  10 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »