OVO SU TRIKOVI KOJIM ĆETE SE LAKŠE NATJERATI DA JEDETE MANJE

OVO SU TRIKOVI KOJIM ĆETE SE LAKŠE NATJERATI DA JEDETE MANJE

 

 

 

 

Glavni problem većine dijeta je: Kako da izdržim do sljedećeg obroka? No, uz nekoliko trikova pokušaj da održite dijetu ili se jednostavno počnete zdravije hraniti, bit će lakši.

Evo koji su to.

 

 

 

 

Perite zube nakon jela

Zube bi bilo dobro prati nakon jela iz bar dva razloga.

Prvi je higijena, no ne preporučuje se oprati ih odmah poslije jela, nego otprilike 30 minuta nakon obroka. Naime, sadrži li hrana kiseline, pranje zubi odmah nakon jela slabi caklinu, što može rezultirati gubitkom boje ili pucanjem zuba.

Drugi razlog je taj što nas ustima nakon pranja preplavi osjećaj svježine pa nemamo potrebu još nešto grickati. Svako će posvjedočiti da nakon ukusnog jela, voli posegnuti za grickalicama kako bi mu produžile osjećaj ugode, no pranjem zuba nakon jela ta potreba se otklanja.

 

 

 

 

 

Pijte vodu prije jela Neki zagovaraju jednu, a drugi dvije čaše vode prije obroka, no vodu je svakako dobro piti prije obroka jer osim što će stvoriti osjećaj punine u želucu, voda igra ključnu ulogu u oslobađanju organizma od otrova pa je i pravi detoksikator organizma. Uz to služi kao otapalo za hranjive tvari i odstranjivanje suvišnih produkata izmjene tvari iz organizma.

 

 

Uključite u prehranu više hrane koja produžava osjećaj sitosti, a siromašna je kalorijama

Ovo se prvenstveno odnosi na hranu koja je bogata biljnim vlaknima, a naći ćete ih u voću, povrću, mahunarkama i orašastim plodovima. Svakako je dobro jesti i namirnice koje obiluju vodom poput lubenice, jabuke i brokule jer voda u njima također stvara osjećaj punine u želucu.

 

 

Jedite više proteina

Proteini će vas zasititi kao ništa drugo. Ako za doručak u smoothie ubacite prah konopljinog proteina, isti će pružati osjećaj sitosti satima, a možete ga kupiti u dućanima zdrave prehrane. Za ručak možete kombinirati primjerice pileća prsa ili file ribe koji su puna proteina i neko od povrća koje oblikuje proteinima, poput brokule.

 

 

 

Hranu servirajte na manjim tanjurima

Samo optička varka, mislite? A ne! Često zapravo pojedemo više nego što nam treba jer tanjur natrpamo s previše namirnica. Bolje da hranu servirate na mali tanjur, pričekate nekih 15, 20 minuta i zapravo ćete shvatiti da ste siti.

 

 

 

 

Izbjegavajte industrijsku hranu

Kada ste zadnji put posjetili tržnicu ili se natjerali da redovito idete na nju? Odgovor je vjerojatno negativan. Ovo je prava šteta jer je tržnica ne samo jeftinija opcija od supermarketa, već je i puno zdravija, a obiluje tolikom količinom proizvoda da vam odlazak u dućan gotovo nije potreban. Na tržnici možete kupiti apsolutno sve – jaja, mlijeko, jogurt, kruh, meso, voće, povrće, palentu, med, začine..,

Tako direktno znate porijeklo hrane, a ona je i puno hranjivija, za razliku od industrijski prerađene hrane koja je stvorena da naša osjetila samo nadražuje, umjesto da nas uistinu nahrani. Čemu primjerice kupiti konzervu graha, kada isti, koji će vas puno jače učiniti sitima, nego onaj kupovni, možete kupiti na tržnici? Ovo ne vrijedi samo za grah, nego i za sve ostale namirnice, prenosi Aura.

 

 

 

 

 

 

hayat

 1,836 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »