Ovo je tri puta jeftinije od omekšivača koji koristite a skinut će sve nečistoće sa odjeće!

Ovo je tri puta jeftinije od omekšivača koji koristite a skinut će sve nečistoće sa odjeće!

Slikovni rezultat za laundry

 

 

 

 

Da bi veš bio čist i odisao svježinom, nema potrebe da koristite  deterdžente i omekšivače prenatrpane hemikalijama. Obično alkoholno sirće može biti rješenje!

Poznato je da alkoholno sirće mijenja omekšivač za veš, jer uklanja fleke, a ne ostavlja miris na vešu, ali njegova primjena u pranju odjeće je puno šira. U odnosu na deterdžente i omekšivače, sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i mnogo je  jeftinije.

 

Evo vam osam razloga zašto bi alkoholno sirće moralo da postane vaš glavni saveznik kod pranja odjeće.

 

 

1. Izlijte pola šoljice sirćeta na veš prije nego što ga stavite u mašinu. Ono će zaštititi boju odjeće, pojačati efekat deterdženta te na odjeći nakon pranja neće ostati ostaci deterdženta.

 

 

 

2. Možete koristiti sirće umjesto omekšivača. Naspite ga u dio za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi mnogo bolje, jer će veš biti mekši, a okolina čišća.

 

3. U alkoholnom sirćetu se nalazi kiselina koja će ukloniti fleke od dezodoransa a i tragove znoja sa bijele odjeće.

 

 

4. Neutralizira neprijatne mirise na odjeći te miris dima sa nje.

 

 

5. Sa nekih materijala teško je ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Samo ga dodajte u mašinu i dlake nestaju.

 

 

6. Sprječava nakupljanje statičkog elektriciteta na odjeći.

 

 

 

7. Ako veš perete na ruke,  dodajte mu 5- 6 kašika alkoholnog sirćeta i pustite da stoji pola sata. Ovako možete da perete donji veš i kostime za kupanje.

 

 

 

8. Alkoholnim sirćetom je moguće očistiti i samu mašinu. Sirće uklanja sve nečistoće a takođe i  tragove kamenca i buđi.

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »