OVO JE NEVJEROVATNO?! VLADA SRBIJE JE OVLASTILA KONOBARE DA MOGU DA VAS LEGITIMIŠU ZBOG KOVID PROPUSNICE!

OVO JE NEVJEROVATNO?! VLADA SRBIJE JE OVLASTILA KONOBARE DA MOGU DA VAS LEGITIMIŠU ZBOG KOVID PROPUSNICE!

Kovid redari imaju ovlašćenje da prilikom provere kovid propusnica i legitimišu goste nakon 20 sati u ugostiteljskim objektima, kockarnicama i kladionicama kako ne bi bilo zloupotrebe ovog dokumenta.

To ovlašćenje dobili su na osnovu Vladine Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti covid-19.

Kovid propusnice primenjuju se u ugostiteljskim objektima već više od dve nedelje, s tim što je od ponedeljka, izmenama i dopunama Vladine uredbe, ovaj dokument obavezan od 20 sati umesto od 22 sata. Takođe, kovid propusnice moraju da imaju nakon 20 sati svi u ugostiteljskim objektima, ali u kockarnicama i kladionicama.

Činjenica da je ova protivepidemijska mera proširena i produžena pokrenula je ponovo pitanje da li kovid redari koji su obavezni da kontrolišu kovid propusnice imaju pravo i da legitimišu goste. To pravo očigledno imaju na osnovu člana 13 Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti protiv covid-19.

“Pravno lice ili preduzetnik, odnosno organizator događaja koje pruža usluge iz člana 13a ove uredbe, dužni su preko kovid redara, da identitet nosioca kovid sertifikata proveri uvidom u važeći dokument sa fotografijom (lična karta, putna isprava, vozačka dozvola, indeks i dr.)”, piše, između ostalog, u tom članu.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DRAGAN PILIPOVIĆ O ONOME O ČEMU SE MNOGI PLAŠE DA PRIČAJU!

 

 1,579 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »