OVO JE HRANA KOJU NIKADA NE SMIJETE DAVATI DJECI

OVO JE HRANA KOJU NIKADA NE SMIJETE DAVATI DJECI

Izdvojiti samo nekoliko namirnica koje nisu dobre za djecu u hrpi nezdrave hrane težak je zadatak, ali ako isključite iz njihove prehrane samo ovih nekoliko prijedloga, napravit ćete veliki korak prema očuvanju njihovog zdravlja.

 

Upakivana u upadljivo šarena pakiranja s prijateljskim cvjetićima, hrana za djecu agresivno se prodaje te je jako teško izboriti se s djetetom u prodavnici. Ipak, nemojte biti popustljivi jer je u pitanju njegovo zdravlje. Što djeca ne bi trebala konzumirati?

Voćne sokove

Djeca obožavaju šećer, a on je zaista jako loš za njih. Gazirana pića, voćni sokovi… svi te ukusne napitke s primamljivim etiketama nikada ne treba davati djeci. Čak ni voćni sok sa 100 posto voća nije zdrav. Voće sadrži puno šećera, kao i vlakana i hranjivih tvari. Kada ga iscijedite i dobijete sok, gube se vlakna i mnoge hranljive tvari. Ono što ostaje je – šećer.

Šećer uzrokuje propadanje zuba, dodaje kilograme i povezan je s problemima u ponašanju.

 

 

 

 

Pahuljice za doručak

Pahuljice, kao i peciva, nude lošu prehranu za početak dana. Počnimo od bijelog rafiniranog brašna. Tijelo tretira bijelo brašno kao šećer. Ako se ne troši vježbanjem, pretvara se u masnoću. Iz bijelog brašna ne dobivaju se vlakna ni hranljive tvari, a umjetne boje se povezuju s problemima u ponašanju, navodi Health & Human Research.

 

 

 

Mesne prerađevine

Hot dog je dio odrastanja, a ne bi trebao biti. Prerađeno je meso puno konzervansa, nezdravih masnoća i puno soli. Prehrana s mesnim prerađevinama, kao što su kobasice, šunka i slično, a koje se uglavnom jedu s bijelim kruhom, pred djecu stavlja život s mogućim srčanim tegobama i problemom s težinom.

 

 

 

 

Dječje obroke iz restorana brze hrane

Hamburger, sendvič sa sirom za grilanje, pomfrit i slatko piće. Ovo će sigurno pojesti i najizbirljiviji mališan. Brza hrana najčešće sadrži umjetne boje, razne konzervanse i mnogo soli. Ona može sadržavati više kalorija, masnoće i soli nego što bi odrastao čovjek trebao unijeti, a kamoli dijete.

Prilično depresivno i frustrirajuće. Proizvođači programiraju našu djecu da vole slanu, slatku i jako prerađenu hranu jer će im biti lakše prodati hranu niske kvalitete kada budu odrasli.

Nažalost, puno je hrane zbog koje naša djeca imaju višak kilograma i druge zdravstvene probleme. Zato se umjesto ovih nekoliko štetnih namirnica odlučite za kruh s cijelim zrnom žitarica, nemasno meso, svježe i kuhano povrće. Izbjegavajte djeci davati sokove i omogućite da se hrane što zdravije jer ćete imati zdravije i sretnije dijete, s manje problema u ponašanju i manje zdravstvenih tegoba u budućnosti.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »