OVIH PET REČENICA ŽENE I MUŠKARCI ČUJU POTPUNO RAZLIČITO

OVIH PET REČENICA ŽENE I MUŠKARCI ČUJU POTPUNO RAZLIČITO

Drugačiji načini razmišljanja i shvaćanja određenih stvari često dovode i do nesuglasica među parovima i prijateljima različitog spola. A kako bi se takvi nesporazumi ubuduće barem malo prorijedili, donosimo vam mali uvid u način razmišljanja suprotnog spola na primjeru pet rečenica koje žene i muškarci čuju potpuno drugačije.

 

 

 

“Trebamo razgovarati”

Muškarci – Kada čuju ovu rečenicu, padne im mrak na oči jer slute neki problem koji je potrebno riješiti i pripremaju se na žustru raspravu.

Žene – Za žene je razgovor s partnerom još jedan od načina za bolje povezivanje i uvijek rado pristaju na njega. Baš zato ga i češće predlažu od muškaraca.

 

 

“Hajdemo to zajedno napraviti”

Muškarci – Muškarci ne vole dijeliti svoje pobjede i žele pohvale samo za tebe. Zato nisu dobri timski igrači iako se oni s ovim neće složiti.

Žene – Znanstvenici smatraju da hormon oksitocin žene čini društvenijim spolom, piše Bright Side. Zato one jedva čekaju čuti ovakav prijedlog jer obožavaju raditi stvari u paru ili timu.

 

 

“Pusti me da šutim”

Muškarci – “Jači spol” rijetko voli razgovarati o problemima pa u ovoj izjavi ne vide nikakav problem. Što se njih tiče, ako nekome nije do razgovora, neka slobodno šuti, i takvom ponašanju ne pridaju veliku važnost.

Žene – Kao što smo spomenuli, žene obožavaju pričati o svemu, a kada zašute, to obično nije dobar znak. Stoga će na ovu rečenicu uvijek reagirati zabrinuto te često i burno jer će šutnju poistovjetiti s ljutnjom.

 

 

“Riješit ćemo to kasnije”

Muškarci – Odgađanje važnih razgovora muškarcima je posve prihvatljivo i nešto čime ne razbijaju glavu.

Žene – Ženama ova rečenica zvuči kao uvreda jer vole probleme rješavati na licu mjesta.

 

 

 

 

“U redu”

Muškarci – Muškarci nisu toliko emotivni kao žene što se često odražava i u njihovom načinu razgovora. Izraze poput “OK”, “U redu je” i slične koriste u svojem svakodnevnom rječniku i za njih nemaju nikakvo dublje značenje od onog doslovnog.

Žene – Žene u prosjeku dnevno izgovore oko 20 tisuća riječi što je 1,5 puta više od muškaraca, piše Bright Side. Također, svoje emocije vole slikovito opisivati, dok kratke izraze poput navedenog koriste u ljutnji, pa misle da to rade i muškarci.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »