Ovde je 10 stvari koje treba prestati raditi poslije 50-e

Ovde je 10 stvari koje treba prestati raditi poslije 50-e

 

 

 

 

Govoriću o dejstvima, navikama i predrasudama sa kojima je davno bilo vrijeme da se oprostimo i koje treba prestati raditi poslije 50-e godine.

 

 

 

1. Biti na dijeti

Prvo, one ne rade. Štaviše, na duži rok, dovode samo do povećanja tjelesne težine.
Drugo, od dijete se pogoršava raspoloženje, karakter i kvalitet života.

 

 

 

2. Farbati sijedu kosu

Ne, farbajte kosu – molim vas. Ako želite, neku boju koju vam stoji, može. Ali ne da sakrijete sijedu kosu, već da uživate zbog svoga izgleda.

 

 

 

3. Odlagati važno za kasnije

Postoji klasifikacija poslova. Važna i hitna – to što treba uraditi odmah, i to što je važno za vas. Nevažna ali hitna – svakodnevne rutinske stvari za koje treba odvojiti vrijeme. Nevažna i ne hitna – bavljenje nekim neobaveznim besmislicama. I na kraju, važna i ne hitna.

Dakle, posle pedesete posebno je štetno da nastavite da odlažete ovo važno i ne hitno za kasnije. Odvojite bar jedan sat dnevno ili nekoliko sati nedjeljno – ali obavezno i redovno, za važne i ne hitne poslove. Vidjećete kako će vaš život postati mnogo srećniji.

 

 

 

 

4. Stidjeti se svojih grešaka

Postoji malo stvari u svijetu toliko interesantnih, inspirativnih i koje izazivaju poštovanje, kao kada zreo čovjek iskreno govori o svojim zabludama. Sačuvati pri tome sposobnost samo-ironije – uglavnom je viša akrobatika.

 

 

 

 

5. “Posvetiti sebe” djeci i unucima

Velika je sreća kada ste stvarno potrebni svojom bliskim. Ali sreća je takođe i kada bliski podržavaju jedni druge u ostvarivanju svojih snova.

 

 

 

 

6. Ponavljati prođeno

Čak i u bukvalnom smislu – ako redovno idete (vozite, plovite, letite) od tačke A do tačke B, stručnjaci za mozak preporučuju povremeno odstupanje od uobičajene maršrute. Nove neuronske veze ne stvaraju se same, mozgu treba stalno dati novi posao.

Nije toliko važno sa čime ćete iznenaditi svoj mozak. Da li rešavate šahovske probleme, prsno plivate ili vezete – glavno je da učite nešto novo. Zapravo, ovaj savjet treba slijediti u bilo kom uzrastu. A nakon pedeset godina ovo je od vitalnog značaja za aktivnost i zdravlje mozga.

 

 

 

​7. Brinuti šta misle o vama

Poslije pedesete prestaješ da brineš o mišljenju drugih. To olakšava život i pomaže vam da delujete i izgledate onako kako želite.

 

 

 

 

​8. Opravdavati neaktivnost nedostatkom novca

Možda najčešća žalba u komentarima bilo koje priče o srećnom životu nakon pedeset – je žalba o nedostatku novca. Kao, ” kada bih imao novac, i ja bih isto. Tada bih mogao. ” Zbog toga često pišemo priče o ljudima koji uspijevaju “mogu” bez novca. Tačnije, čim se pojavi “namjera”, novac se nekako nađe. Ozbiljno mislim da je ovo univerzalno životno pravilo.

 

 

 

 

9. Očajavati u potrazi za ljubavlju

10. Isključiti nemoguće

Budite realni – zahtijevajte nemoguće. Ako je ranije mnogima za ovo nedostajala unutrašnja odlučnost i zrelost, onda nakon 50 -e, je pravo vrijeme.

 

 

 

 

 

Autor: Tatjana Hrilova/bebamur

 3,127 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »