OVAJ Test sa listom crvenog kupusa može da otkrije jeste li bolesni

OVAJ Test sa listom crvenog kupusa može da otkrije jeste li bolesni

 

 

 

 

Savremena zapadnjačka prehrana zasnovana na proizvodima životinjskoga porijekla, stvara visoku razinu kiselosti u tijelu, da može dovesti i do metaboličke acidoze. Takva prehrana može značajno utjecati na kakvoću mišića i količinu mišićne mase.

 

 

 

 

Međutim, stanjivanje mišića ne mora uvijek biti negativna pojava. Pri tom se procesu u krv izlučuje velika količina aminokiselina kojom se koriste naša jetra kako bi stvorila glutamin. Tom se pak supstancom bubrezi koriste da bi se otarasili viška kiseline. To se događa ako je vaša prehrana bazna, odnosno alkalna. Ako jedemo voće i povrće, tada istovremeno održavamo volumen mišića na jednako dobroj razini, a neutraliziramo kiselinu u tijelu.

Odgovor na pitanje koja ishrana je bolja za nas je očigledan – alkalna ishrana prepuna voće i povrća, a pogotovo zeleniša je bolja od mesa, jaja i mlijeka koji stvaraju kiselinu.

Biljna je prehrana bolja jer sadrži ogromne količine kalija koji se lako alkalizira pa ljudi koji se tako hrane, imaju najviše alkaliziran urin.

 

 

 

 

Postupak testiranja pH urina

Skuhajte list crvenog kupusa dok voda ne dobije tamno ljubičastu boju. Potom uklonite list. Nakon mokrenja, u WC školjku ubacite vodu (u kojoj ste prethodno skuhali kupus).

Ako boja vode u školjci ostane ljubičasta ili postane ružičasta, vaša je mokraća kisela.

No ako postane plava, mokraća vam je neutralna.

 

 

 

 

Savjet

Prema tome, trebalo bi da jedemo što više zelenog lisnatog povrća kako bi ovaj test rezultirao plavom bojom i kako bismo bili sigurni da je naš organizam alkalan i zdrav.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »