Ova voditeljica vremenske prognoze je u stvari vještačka inteligencija! VIDEO

Ova voditeljica vremenske prognoze je u stvari vještačka inteligencija! VIDEO

Za osmišljavanje virtualne voditeljice navodno je korišteno nekoliko neuronskih mreža

 

Umjetna inteligencija

 

Lokalni TV kanal u ruskom južnom Stavropoljskom kraju predstavio je umjetnog voditelja vremenske prognoze, koji je stvoren uz pomoć nekoliko neuronskih mreža.

Svoye TV u utorak je premijerno prikazao svoj novi program pod nazivom ‘Prognoza budućnosti’. Kanal je rekao da ga kontroliraju neuronske mreže, pri čemu je “jedan odgovoran za virtualnog prezentera, drugi za pripremu teksta, a treći za generiranje grafičkog sadržaja”. Program bi trebao biti emitiran pet puta dnevno, a vodi ga AI voditeljica po imenu Snezhana Tumanova (igra riječi o ‘snijegu’ i ‘magli’ na ruskom).

“Ona je ambiciozna i nastoji u potpunosti zamijeniti ljudske konkurente. Istodobno, uprava TV kanala još ne namjerava odustati od klasične verzije prognoze sa živom osobom”, istaknuo je kanal.

Voditeljica koja koristi umjetnu inteligenciju koristi se već nekoliko godina. Kina je 2018. pokrenula ‘English AI Anchor’ u državnoj novinskoj agenciji Xinhua. Više prodajnih mjesta od tada je slijedilo njihov primjer. Prošli tjedan, vodeće kineske novine, People’s Daily, predstavile su voditelja koji koristi umjetnu inteligenciju, pod nazivom ‘Ren Xiaorong’ koji bi trebao emitirati vijesti 24 sata dnevno.

 

logicno

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »