Novogodišnji običaji: PILETINA U “NAJLUĐOJ” NOĆI SLUTI BESPARICI, SRETAN JE ONAJ KOGA POGODI ČEP OD ŠAMPANJCA…

Novogodišnji običaji: PILETINA U “NAJLUĐOJ” NOĆI SLUTI BESPARICI, SRETAN JE ONAJ KOGA POGODI ČEP OD ŠAMPANJCA…

Svi smo mi pomalo praznovjerni kada su u pitanju neki stari, tradicionalni običaji. Zašto? Ko zna, ali donosimo deset običaja koji vrijede s prijelaska na staru i ulaska na novu godinu.

 

 

1. Crveno donje rublje za novogodišnju noć. Ako si i ti jedna/an od onih koji nosi crveno donje rublje jer donosi sreću onda skroz razumiješ o čemu pričamo. Prema tradiciji crveno rublje garantira sreću u ljubavi i seksu ako se nosi u novogodišnjoj noći.

2. Osoba s kojom se poljubiš u ponoć, osoba je s kojom ćeš biti tokom cijele godine. Naravno, ako to ne napraviš pod utjecajem alkohola i poslije se ničega ne sjećaš.

 

 

 

3. Nema čišćenja prvi dan nove godine. Mnogi vjeruju da čišćenje 1.1. donosi nesreću, a mi se ne žalimo! Samo ne znamo kako ćemo živjeti u neredu ako slavimo novu kod kuće.

 

 

4. Nošenje nove odjeće. Navodno, ako nosiš novu odjeću za novu godinu imat ćeš zalihe nove odjeće za cijelu godinu.

 

 

5. Ne jedi piletinu. Još jedan čudni običaj zabranjuje konzumaciju piletine, jer navodno ako je konzumiraš možeš se suočiti s raznim novčanim problemima kroz sljedeću godinu.

 

 

6. Ako čuješ mačku kako plače okreni se na drugu stranu i pobjegni. Ili možda pomozi maci ako plače jer je nešto boli?

 

 

7. Glasni zvukovi tjeraju zločeste duhove. Sad nam je jasno zašto svi naviju muziku – samo se šalimo! Pa ljudi se zabavljaju. Također, vjeruje se da lemon obješen na vratima također sprječava dolazak zločestih duhova.

 

 

 

8. Značenje prvog gosta u novoj godini. Naime, ako ti je prvi gost u novoj godini muško to znači da će muško vladati u tvojoj vezi i obrnuto.

 

 

9. Novu godinu prvo ti treba čestitati osoba suprotnog spola jer to donosi sreću u ljubavi.

 

 

 

10. Ako te za vrijeme otvaranja pogodi čep od šampanjca, vjeruje se da to donosi sreću. Tako da, pobrini se da te pogodi čep od šampanjca!

 

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »