NIKADA NEMOJTE RADITI OVE STVARI PRIJE POSJETE LJEKARU

NIKADA NEMOJTE RADITI OVE STVARI PRIJE POSJETE LJEKARU

 

 

 

 

 

Baš kao što postoje liste stvari koje trebate i ne trebate raditi prilikom posjeta teretani, tako postoje i stvari na koje trebate paziti prilikom odlaska doktoru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove stvari uzmite u obzir kako bi vam vaš doktor što lakše postavio dijagnozu.

 

 

 

 

 

Nemojte uzimati lijekove na svoju ruku

Razlog zašto idete doktoru je upravo taj kako bi on procijenio simptome koje imate. Ako kod doktora idete zbog prehlade ili nekog drugog zdravstvenog problema, ne uzimajte nikakve lijekove na svoju ruku kako bi vaš liječnik vidio vaše pravo zdravstveno stanje.

 

 

 

 

 

Ako ste i uzeli lijekove zbog nepodnošljive boli, obavezno to navedite pri posjetu liječniku.

 

 

 

 

 

Nemojte ići na trajni lak ili geliranje noktiju prije posjeta dermatologu

Ovo je jako bitno zato što nokti govore mnogo toga o vašem zdravlju. Dermatolog bi vas mogao tražiti da vam pogleda nokte kako bi mogao vidjeti boju i teksturu te tako napravio analizu vašeg zdravstvenog stanja. U većini slučajeva, bolesti srca, anemija i dijabetes se mogu prepoznati gledajući samo u vaše nokte.

 

 

 

 

 

Nemojte piti alkohol prije vađenja krvi

Alkohol ostaje u vašem tijelu duže nego što mislite. Ne biste smjeli piti alkohol barem 24 sata prije posjeta liječniku, odnosno vađenja krvi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemojte stavljati parfem prije mamografije

Osim parfema to se odnosi i na dezodoranse ili antiperspirante. Razlog za to je što sadrže aluminij, što može ugroziti rezultate ispitivanja, a u nekim slučajevima dolazi do “lažnih rezultata”.

 

 

 

 

 

Ono što trebate napraviti je piti puno vode i jesti normalno

Prije svakog posjeta liječniku obavezno pazite da niste dehidrirani zato što dehidrirano tijelo pokazuje mnogo simptoma na vašem tijelu. Također se preporučuje da jedete zdrave i uravnotežene obroke. Izbjegavajte prženu hranu.

Najvažnije je da svog liječnika pitate sve što vas zanima i nikada nemojte pokušati skrivati neke simptome zato što možda baš to može biti ključna stavka za postavljanje dijagnoze.

 

 

 

 

 

HAYAT

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »