NEVJEROVATNO LAKO: EVO KAKO MOŽETE SMRŠATI JEDNOSTAVNIM HODANJEM

NEVJEROVATNO LAKO: EVO KAKO MOŽETE SMRŠATI JEDNOSTAVNIM HODANJEM

Hodanje može da vam pomogne da smršate i dostignete vaš cilj kada je izgled u pitanju, ali je važno da znate par trikova. Hodanje može da utiče na smanjenje stresa i učini da mnogo lakše izgubite te suvišne kilograme koji vas muče. Ovo su neka od pravila koja morate da poštujete ako želite da vam se hodanje isplati.

 

Napravite najmanje 15.000 koraka dnevno

Bez obzira koliko koraka sada pravite povećanje koraka je realno moguće. Preporučuje se da svakog dana napravite 15.000 koraka i smršat ćete. Nećete mnogo profitirati ukoliko hodate svakog drugog dana i niste redovni i uporni.

Instalirajte neku od aplikacija za praćenje

Vaš telefon ima senzor koji broji korake koje napravite, ali samo ako ga nosite uz sebe. Skinite neku od besplatnih aplikacija i započnite avanturu.

 

 

Pokušajte da svakog dana šetate najmanje 3 puta po 20 minuta

Koliko morate da pješačite dnevno da biste smršali? Pa najmanje 20 minuta kako biste dostigli željeni broj koraka. Ljudi koji su hodali 15 minuta poslije svakog obroka bolje su regulisali šećer u krvi i imali manje žudnje za hranom.

 

Odlučite se za 45 minuta bržeg hoda 3 puta sedmično

Lagano hodanje ne znači da će vam skočiti broj otkucaja srca. Sagorijevanje masti počinje kada se vaš puls ubrza 60 do 70 odsto.

Hodajte uzbrdo nekoliko puta sedmično

Povećajte nagib na traci ili se penjite uz stepenice kako biste izgradili potrebne mišiće i ubrzali metabolizam. Tako ćete sagorjeti veći broj kalorija čak i ako cijeli dan sjedite na poslu.

Ubacite intervale brzog hodanja u vašu rutinu

Kako biste povećali sagorijevanje kalorija, ubacite malo brže intervale u vaše hodanje. Ubrzavajte hod na svakih nekoliko minuta i pronađite tempo koji vama odgovara.

 

 

Ubacite vježbe snage kad god možete

Hodanje zbog mršanja ne mora da se svodi samo na hodanje. Stanite na kraju svakog bloka i uradite 15 do 20 čučnjeva. Uradite sklekove na klupi u parku jer sve ove vježbe povećavaju broj otkucaja srca u minutu i pomažu vam da izgradite mišiće.

Pazite na kalorije

Iako se svako od nas razlikuje po broju kalorija koje mu trebaju u toku dana, žene koje hodaju i žele da smršaju treba da unesu 1.200 do 1.600 kalorija dnevno.

 

 

Idite uvijek dužim putem

Tako ćete ubaciti jos koji korak više i povećati broj koraka koje napravite u toku dana.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »