Nemate Facebook profil? Nije bitno, ova mreža opet zna sve o vama!

Nemate Facebook profil? Nije bitno, ova mreža opet zna sve o vama!

Fejsbuk ima uvid u sve tajne korisnika interneta, čak iako nemaju nalog na ovoj društvenoj mreži.

Fejsbuk može da prati svaki vaš pokret online čak i ako nikada niste bili na njegovog stranici. Kako piše britanski Dejli Mejl, Fejsbuk prati čak i one korisnike interneta koji nemaju nalog na toj društvenoj mreži.

 

 

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2017/08/facebook.jpg

 

 

 

 

Firma Marka Zakenberga tvrdi kako koristi te informacije za ciljane oglase i sadržaj na temelju vaših preferencija, kao i za sigurnosne svrhe. Fejsbuk koristi podatke prikupljene od 1,4 milijarde svakodnevnih aktivnih korisnika širom sveta kao osnovu za algoritme koji povezuju oglašavanje i druge materijale s online profilom osobe. Može prikupiti podatke o svakom elementu vašeg digitalnog identiteta na mreži, od istorije korišćenja pretraživača, četa do fotografija koje ste postavili i slali preko servera.

 

 

Fejsbuk takođe koristi i plug-inove i kolačiće društvenih medija. Radi se o sistemima praćenja koji posmatraju korisnikovu aktivnost na internetu, kako bi pokupili podatke preko web stranica trećih stranaka. Svaki put kad lajkujete ili delite Fejsbuk sadržaj ili odete sa stranice s Facebook oglasima vas posmatraju, čak i ako niste potpisali članstvo u toj društvenoj mreži. Čak i ako nikada niste zakoračili na Fejsbuk, oni su i dalje u stanju da prate vaše navike surfovanja bez da vi to znate.

 

 

 

Više od 10.000 veb stranica koristi nevidljive tragače – Pixele, koji snimaju sve o posetiocima. To uključuje sve podatke, od operativnog sistema koji koristite do vaše IP adrese i aktivnosti na internetu. To pruža Fejsbuku uvid u sve, od toga gde se nalazite, vrste stranica koje volite da posećujete i koliko vremena provedete na njima.

 

 

 

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »